Начало ВЕСТИ Трагедията е страшна! Много известен български певец е загинал в касапницата в...

Трагедията е страшна! Много известен български певец е загинал в касапницата в Хаинбоаз. Снимки и видео

337
Сподели

Пловдивският музикант Николай Николов-NI.co е загиналият при тежката  катастрофа вчера  в Прохода на Републиката, съобщава Trafficnews.bg.

28-годишният мъж е пътувал заедно с музиканта Павел Дюлгерски към Русе, където за щели да изнесат два конценрта. За трагичната новина съобщи певецът Константин Кацаров, който също е трябвало да излезе заедно със тях на сцената в Русе.

След сблъсъка колата е смачкана до неузнаваемост. Николай Николов е шофирал автомобила и е загинал на място, а Павел Дюлгерски е откаран в болница, където в момента се бори за живота си. Инцидентът е станал край село Пчелиново, община Гурково, около 13.45 часа.

NI.co имаше собствена група, но участваши в най-различни музикални проекти. Павел Дюлгерски е китарист на рок група Каталог. Ето какво написа в профила си певецът Константин Кацарски:

Тъга и безсилие. Това чувствам в момента.  С Николай Николов – NI.co и Pavel Dyulgerski, през тези два дни трябваше да изнесем два концерта в Русе. Да споделим една сцена. Не се случи. Чаках ги, но закъсняха. Твърде много. После дойде Истината. Груба и нахална. Николай загина по пътя към поредната си сцена, а Павел в момента се бори за живота си – вероятно най-тежката битка.  Смятах да замълча в знак на траур.  Простете ми! Няма да го направя. След няколко часа – тази вечер, ще се кача на същата сцена на която двамата ми приятели не успяха – до брега на река Дунав. Това няма да е концерт, а диалог. Имам какво да кажа.  Причината е: „Николай и Павел“. Навън вали… Пазете се, приятели!