Начало КЛЮКАРНИК Принц Хари за последния разговор с Даяна: Ще съжалявам за това до...

Принц Хари за последния разговор с Даяна: Ще съжалявам за това до края на живота си!

192
Сподели

На 1 юли принцеса Даяна трябваше да навърши 57 години.

Не само англичаните, а целият свят не би могъл да забрави 20-годишната трагедия, в която изгуби живота си любимката на хората. Едва наскоро синовете на принцесата решиха да говорят за смъртта на майка си.

Херцогът на Кеймбридж призна, че дълго време е ходил на психотерапевт.

Никога не знаеш кой разговор ще бъде последен В документалният филм за принцесата по-малкият й син си спомня за последния разговор с майка си. По това време Хари, заедно с баща си и брат си, бил в шотландския замък Балморал, а лейди Ди — в Париж.

Хари и Уилям нямали търпение да си поиграят с братовчедите и бързали да приключат телефонния разговор с майка си. „Ще се видим после“, казал раздразнено Хари.

Този разговор не може да се изтрие от съзнанието му и до днес. „Не мога да си спомня какво конкретно съм казал. Всичко, което зная, е, че ще съжалявам до края на живота си колко кратък беше този телефонен разговор. Не знаех, че това е последният път, в който разговарям с майка си. Той щеше да протече по друг начин, ако имах дори и малки подозрения, че животът й ще приключи тази нощ“, признава херцогът на Съсекс.

Уилям и Хари признават, че майка им е била като дете. Тя водела неформални разговори, а звънкият й смях не могат да забравят и до ден днешен. Необикновената история на Принцеса Даяна – срамежливото момиче, което разтърси кралската мода (СНИМКИ) Даяна обичала да подарява на синовете си толкова неудобни картички, че момчетата се страхували да ги отварят на публични места.

Подкрепата на бащата

За никого не е тайна, че много британци презират принц Чарлз. Те го обвиняват, че е разбил сърцето на Даяна, че й е изневерявал и че той е виновен животът й да завърши по толкова трагичен начин. Но Уилям и Хари си спомнят подкрепата, която са получили от татко си, когато са се нуждаели от помощ. Братята признават, че баща им е зарязал задълженията си, за да им помогне да дойдат на себе си.

„Едно от най-трудните неща за един родител е да каже на децата си за смъртта на другия родител. Той остана сам и полагаше много усилия да бъдем в безопасност, грижеше се за нас. Той също премина през тази мъка“, разказва Хари. Последните думи на принцеса Даяна Броени минути след инцидента към автомобила, в който била принцесата, приближили пожарникари.

Един от спасителите разказва, че жената (тогава той все още не знаел коя е пострадалата), била жива и той дори опитал да й вдъхне кураж. „Държах я за ръка, говорех й да запази спокойствие и да не се движи. Тя ми каза: „Боже мой, какво се случи?“. След това сърцето й спря и тя престана да диша. Направих й сърдечен масаж и след няколко секунди тя отново започна да диша“, спомня си мъжът.

По думите му, нищо не издавало, че състоянието й е толкова тежко, а той нямало как да се досети за многобройните вътрешни увреждания, които Даяна е получила в резултат на катастрофата.

Чудо не се случило и спасителят разбрал от новините, че загиналата е любимката на милиони хора по света лейди Ди.

За погребението на принцесата по улиците на Лондон излязоха над 3 млн. души. Хора, които не познаваха лично Даяна, дойдоха да се простят с нея. Принцесата е мъртва, но споменът за нея ще живее вечно./За жената