Начало ВЕСТИ Това обръща всичко! Ето защо съпрузите убиха доцент Стефан Нейков! Не е...

Това обръща всичко! Ето защо съпрузите убиха доцент Стефан Нейков! Не е бил ангел!

327
Сподели

Преподавател в Аграрния университет в Пловдив е бил пребит и е починал. Около 21.30 ч до колата си на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив, близо до Военна болница е открит в безпомощно състояние 70-годишният научен работник доц. Стефан Нейков.

Минути след пристигането на екип на Спешна помощ, той е починал, предаде БГНЕС.

По-късно беше съобщено, че 42-годишен мъж е задържан и се разследва за убийството на доц. Стефан Нейков.

Побоят над доцента е нанесен не на мястото, на което е намерен, а на един от изходите на Пловдив. Мотивът за нападението, според предварителното разследване, е отношението на преподавателя в аграрния университет към съпругата на задържания. Тя е 32-годишна и от 14 години се опитва да завърши аграрния университет.

За да ѝ даде изпита, преподавателят е изисквал сексуални услуги,

според предварителните информации.

Побоят снощи е нанесен само от мъжа й с дървен кол. Предстои тройна съдебно медицинска експертиза, но предварителните данни от аутопсията показват, че има няколко счупени ребра и други тежки травми, които навеждат на извода за мастна емболия. След побоя, съпрузите са го докарали и оставили на земята до колата му на бул. „Хр. Ботев“.

Предстои повдигане на обвинение за предумишлено убийство.

На извършителя ще бъде издадена прокурорска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

Дълги години доц. Стефан Нейков е работил в Института по растително генетични ресурси в Садово, специалност „Зеленчуци“. Там се е пенсионирал. Преподавател е в Аграрния университет в Пловдив в „Зеленчукопроизводство“.