Начало ВЕСТИ Ето ги студентката и ревнивия съпруг, убиецът на доцента

Ето ги студентката и ревнивия съпруг, убиецът на доцента

509
Сподели

В момента Пловдивският районен съд гледа искането на прокуратурата Илия Стоичков да остане в ареста, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещу 42-годишният мъж е повдигнато обвинение по чл.

115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков. Убийството на доцента бе извършено в понеделник. Съпругата на задържания – Иванка, към момента не е арестувана, а само разпитана.

Според първоначалните данни студентката искала да завърши образованието си, започнато още през далечната 2005 година.

 Тя и убитият преподавател имали връзка още тогава, но междувременно младата жена прекъсва и се омъжва. Сега поискала да поднови образованието си и се свързала с Нейков, за да й помогне. Той обаче започнал да я изнудва за секс, твърди в показанията си задържаният мъж.

Това довело до желанието на съпруга на дамата да сплаши учения, който е примамен да отиде на изхода на Пловдив в посока Оризари. Именно там се стига до фаталния инцидент. Извършителят твърди, че не искал да убива жертвата, а единствено да я сплаши. След това с лек автомобил транспортира убития до района на Военна болница, където е и намерен по-късно от полицията.

 

Източник: За жената