Начало КЛЮКАРНИК Тибетски хороскоп-намерете своя път и карма – Телец – създаване на дух,...

Тибетски хороскоп-намерете своя път и карма – Телец – създаване на дух, Водолей -огромно богатство от любов …

279
Сподели

Тибетския хороскоп се основава на вярата в дванадесет пътища до мъдростта, а всеки човек, в зависимост от датата на раждането има свой път към мъдростта, целта и кармичната задача, която ще трябва да постигне в живота си.

Прочетете и разберете дали има нещо вярно в това:

Овен – прераждането в жизнения цикъл означава минали животи.

Той е героичен дракон, който се бори срещу вътрешни демони и външни изкушения. Има енергията и агресивността на Марс.

Бяга от монотонността и съображенията. Би трябвало да работи социални професии през които може да подобри себе си и да променя егоцентричноста.

Карма: Трябва да се живее в настоящето, да възприема своя вътрешен живот, да медитира, да намери нещо, което носи радост и късмет и да се впусне в живота и когато той не е никак розов. Трябва да се забрави за неуспехите и да гледа напред. Точно така Овенът ще достигне тайния ключ на космическия мир.

 

Телец – създаване на дух

Представлява растеж, разбиране на мъдростта. Предпазван е от Венера, ефирната любов, майката на красотата и изкуството. Създава сигурност, тъй като има опит от минали живот, а създаването на духа позволява контакт с вътрешния живот.

Карма: Действието не зависи от работата, а от психиката. Огнената природа крие несигурност. Телците не ги мотивира надеждността, а съмнението. Консерватизмът може да се победи чрез контролиране на енергията. Само така ще намери вътрешната сигурност.

Близнаци – психическа и духовна еволюция

В жизнения кръг представлява съзнание и интелект, дуализъм: духовно еволюционно съзнание и земно познаване на стагнацията. При тях доминира Меркурий, поради което са общителни, сръчни, внимателни, любопитни, интелигентни, лъжливи, непостоянни, имат добра памет, но нищо не довеждат до край. Въпреки че изпитва нужда да се развива духовно, това няма да се случи и никога няма да намери мир.

Карма: Нестабилен е и се колебае в настроениеята. Ако в постигането на големите цели остане реален, ще може да преодолее противоречието. Трябва да медитира и да се реши, защото решението на проблемите е по-близо, отколкото изглежда.

 

Рак – раждането на човека представлява знанието, инкарнацията на духа във физическия свят.

Когато психическата въплъщение е към края си, започва физическата. Символ е на майчинството, тялото, чувствата, универсумът на жените. За да се защити, съхранява себе си като в затворена кутия. В семейството проследява духовните ценности, но след дълги и търпеливи медитации, най-накрая осъзнава къде е източникът на живота. Твърдо вярва във Вселената и иска да продължи детството, изисква внимание, вярност, непрекъснати доказателства за любов.

Карма: притежателен е, иска да бъде в центъра на вниманието, е прекалено властен и всички ще избягат от него поради страх да не попаднат в ръцете му.

 

Лъв – универсално съзнание

Представлява синтез между съзнанието и реалността. Човекът е сърце, микрокосмос. Лъвът участва в материалния свят, търси успех и непрекъснато доказва, че е лидер. Ще успее, когато спечели завистта, необходимостта да се възхищаваме и чувственост.

Карма: Усеща се като да е център на света. Ако не управлява добре енергията, може да попречи на развитието на своята личност, да преувеличат егоизма. И най-сигурният Лъв може да загуби здравия ум. Когато се случи такова нещо, трябва да се изправи, да послуша и научи от другите. Трябва да служи на другите – само така ще създаде сближаване между съзнанието и реалността.

Дева – вещество, работа, физически свят

Биха искали да се върнат в детството. Над тях доминира Меркурий. Връзката с нещата е едновременна. С години развива критичен дух, който възражда всичко и никога не е доволен. Често закъснява за „влака“. Скръбта си крие, но е прекалено злопаметен. В анализа Девата е безпристрастна.

Карма: Ако иска да узрее духовно, трябва да спре да се занимава със себе си, а да започне да се грижи за другите. Трябва да се отвори пред големите идеали на човечеството.

 

 

Везни – чувствителна експанзия

Търси баланс между материята и духа. Трябва давземе решение за хармония или дисхармония. Амбицията намалява само в случай, ако намери комуто харесва. Има спокоен нрав, активен е, без преувеличение – щастлива комбинация за социален живот. Трябва да намери универсалното знание.

Карма: Това е от най-нестабилните знаци в зодиака, чувствителността е огромна. Може да се затвори в собствената идентичност, без поемане на риск и тормоз, но с това унищожава и динамиката. Балансът е – не всичко позволявай да затваряш в себе си.

 

 

Скорпион – желание за вечен живот

Той е конфликт между духа и материята (душата и секса), привлекателен е, движи се сам, за да печели. Желанието за живот е голямо, присъстват егоизма, красотата, чувственост и чувството за собственост. Обича да се радва на земните есенции, а го привличат и духовни висоти. Може да се загуби в неконтролируеми сексуални импулси. Унищожава със своята критика, страхува се от смъртта. Отрицателният Скорпион разрушава сам себе си.

Карма: Научете се да пестите енергия, не прекалявайте с ентусиазма. Истинската цел в живота е Логичният разум – наблюдавайте разрушителната сила в себе си.

 

Стрелец – етап на съзряването

Представлява победа между духа и материята. Задоволен е. Когато реши да спре да раздава справедливост на света, ще получи сила да се превърне в герой на божествения закон. Може да живее социалния живот и да се развива отвътре. Обича да притежава материални блага, да се радва на земния успех, но е и щедър. Заплашва го връщане назад.

Карма: Не трябва да се опитвате да разберете всичко, на всяка цена. Не губете енергия за милион неща. Вътрешен мир постига чрез спокойствие и алтруизъм. Стрелецът не е обикновен знак и той не трябва да консумира време там, където не е необходимо.

 

 

Козирог – Познаване на превъзходните знания

Успехите идват през изкушенията. Беднякът (просяк, Пророка) притежава ключа за познаване на границите на ефирната душевност, знае как да завърши процеса на прераждането. Само той знае целта на своя път, работи в мълчание, продължава във времето, живее в самота. За да се развива трябва да контактува с хората.

Карма: Иска да се налоага, може да бъде циничен деспотиен ни мегаломан. Енергията трябва да се насочи към височина, към спиритуалното съзнание. Само така може да влезе в сърцето на събитията.

 

 

Водолей – съзнание за избор

Насочен е към другите, сам поема отговорността за себе си, отговаря за действията си, той е възрастен човек. Няма илюзия и не може да си затвори очите пред реалността. Управлява своята карма, представлява истински приятел, трябва да работи нещо, с което да изразява социален интерес. Във Водолея се обединяват всички енергии – дуалностa и вътрешните конфликти. Той е инициатор, безсмъртен, познава интелектуалния механизъм на духа. Покланя се само на себе си, хората знаят и го ценят.

Карма: Има в себе си огромно богатство от любов, а постоянно живее в страх, че всички ще го напуснат и предадат, дори и най-добрите му приятели. Не всички могат  да разберат голямата душа на Водолея. И твърде много любов понякога може да бъде смъртоносна.

 

 

Риби – възстановяване на осветлението

Представлява синтез на прераждане. Рибите са деца на море, живеещи в океана. Сами, но се съединяват с Вселената. Добре се справят в божествеността, и същевременно не губят своята личност. Трябва да отворят вратата, която води в Космоса. Дванадесетия знак е символ на смъртта, защото личността се прощава от земния живот и влиза във водите на Вселената. Когато спре физическото дишане, се образува ново тяло. Цикълът е завършен, човекът е пред смъртта, но универсалното психическо съзнание започва нов цикъл на обучение, докато духът не се пречисти и освободи.

Карма: Трябва да се зарадвате на морето, за да стигнете до върха на вълните. Дългият път, който започва ще бъде изпълнен с трудности, така Рибите би трябвало да изберат най-лесният. През обща любов ще достигнат пълно емоционално възстановяване.

 

Източник: За жената