Начало ВЕСТИ Разтърсващи разкрития за Илия, който насили и уби доцента! Ето какво е...

Разтърсващи разкрития за Илия, който насили и уби доцента! Ето какво е направил само часове преди това!

310
Сподели

Тираджията Илия Стоичков е споделял вицове и смешки във „Фейсбук“ само няколко часа преди брутално да убие, изнасили и ограби доцента от Аграрния университет Стефан Нейков. Нищо не е предвещавало каква трагедия ще се разрази между 20 и 22 часа на 2 юли.

През цялото време свидетел на гаврите и убийството била жената на тираджията – Иванка, заради която се разразила кървавата драма, пише „Телеграф“.

Илия Стоичков ще посреяне рождения си ден зад решетките. На 15 август той ще навърши 42 години сам в килията. Двамата с жена му Иванка имат граждански брак от 2011 година, като разликата помежду им е точно 10 години.

Илия се е оженил за голямата си любов и година след сватбата Иванка му родила момченце. Съпругата обаче не работела нищо, тъй като така и не успяла да вземе магистърска степен в Аграрния университет.

Завършила го през 2015 година и се опитала да учи за магистър, но прекъснала. Сега отново пожелала да завърши висше образование и според прокуратурата потърсила доц. Стефан Нейков за съдействие. По думите на зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов двамата се познавали от 2005 година покрай сина на убития доцент, с когото Иванка била състудентка. Самият Николай Нейков обаче отрича да се сеща коя е тази жена и казва, че е имал много състудентки в университета.

Пак според прокуратурата Нейков поискал в замяна срещу ходатайстването Иванка да си вземе по-лесно изпитите секс и пари. Това пък бе отречено напълно от близките на убития учен, според които „той е бил много кротък и винаги е искал да помага на хората“. Като много кротък човек описват и Илия Стоичков в родното му село Триводици, община Стамболийски.

„Не сме очаквали такова нещо. Абсолютно никакви проблеми не сме имали с Илия. Той е много кротък човек. Когато разбрахме, че е арестуван, първо помислихме, че е участвал в катастрофа“, каза кметът на Триводици – Симеон Димитров. И той, и останалите хора от селото останали шокирани, когато разбрали каква е истината.