Начало ВЕСТИ Братът на Рачков май ще отърве пандиза

Братът на Рачков май ще отърве пандиза

114
Чист за нарколабораторията, открита при спецакция на работното му място, се оказва братът на известния актьор Димитър Рачков – Петър. След повторен обиск, две задържания и повече от година работа на бургаските криминалисти срещу него така и не бяха събрани доказателства, че има пръст в разбитата нарколаборатория в помпена станция в с. Черни връх.

Разследването официално е спряно на 4 юли, пише Флагман.бг. То може да бъде възобновено при наличието на нови доказателства, но това е много малко вероятно, разкриха запознати със случая. Така братът на известния комик ще се размине само с няколко часа престой в ареста след акцията.

Проблемите с Темида за Петър Рачков обаче съвсем не приключват с този случай. В края на месеца Рачков ще се явява на дело за шофиране без книжка. Вече 2 пъти той бе наказван само с глоби за подобни провинение и най-вероятно сега отново ще се размине с подобна санкция.

Доникъде е и разследването за ареста на известния брат през април т. г., когато в дома му беше открита синтетична дрога.

Припомняме, че Петър Рачков беше арестуван заедно с още двама мъже през март м. г. на пътя Бурас-Средец в „Пежо 406“ от полицаи от Четвърто РУ след сигнал на колегите им от „Криминална полиция“. Наркотест показал, че 25-годишният шофьор Станимир У. седнал зад волана надрусан с коктейл от амфетамин и метамфетамин. Във водача и в самия автомобил е открит бял прах и странни течности в пластмасови бутилки. Електронна везна и термометър пък се търкаляли в багажника на Пежото.

Полицаите провели и допълнителни издирвателни действия, като следи ги отвели към помпената станция на разклона за с. Черни връх. Точно там от години като диспечер механик работел Петър Рачков. Оттам ченгетата иззели още течности в стъклени и пластмасови шишета и стъклени прибори за производство на синтетични наркотици. Петър е прибран за разпит в районното, но е освободен след няколко часа.