Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Състоянието на Мурад се влошава, той решава да убие...

Днес в Кьосем: Състоянието на Мурад се влошава, той решава да убие принц Ибрахим и чичо си Мустафа

146

Вижте какви да очаквате днес в сериала “ Великолепният век: Кьосем „.

Султанът е болен. В следствие на умората и раните болестта му се влошава.

Заповядва на лекарите да го лекуват, за да се прибере в столицата. Мурад заповядва на Кеманкеш да продължи битката с персите. Назначава Кеманкеш за Велик Везир.

Кьосем е отчаяна, че децата ѝ се отдалечават от нея. Сега се разкайва, че заради властта и управлението на империята се е отдалечила от децата си. Принц Мустафа отново получава криза и буйства. Само Кьосем може да го успокои.

Дава му кестени, но не разпознава Кьосем. Тя му припомня, че е онази Анастасия, която му помага в детството. Тогава Лудият Мустафа ѝ казва, че се е променила през годините и е загубила своята невинност.

Оприличава я със Сафие Султан. Султанът се прибира като победител в столицата. Кьосем отказва да посрещне сина си от похода. Господарят е приветстван от Атике и дъщеря си Кая. Мурад си спомня как е бил посрещан от жените, които са го обичали.  Атике разказва на брат си какво се е случило в двореца, докато го е нямало. Лечителите казват на султана, че е неизлечимо болен и няма спасение за него.

Султанът иска вино от Юсуф. Пашата му възразява, но Мурат е непреклонен. Ибрахим не допуска жени до себе си. Наложницата му обяснява, че не е от харема на господаря, а Кьосем не би допуснала такова нещо. Лечителите казват на Валиде, че на Мурат не му остава много време. В това време султанът припада. Кьосем е свидетел на това, а Юсуф му помага.

Атике се среща с Ибрахим и заварва, че при него има наложница. Принцът пита сестра си каква е тази жена. Атике споделя, че Валиде е убила Силяхтар и Фария, но сега стои до леглото на господаря. Ибрахим пита сестра си какво ще стане, ако султанът умре. Сестра му отговаря, че той е единственият наследник и ще седне на престола.  Състоянието на Мурад продължава да се влошава. Кьосем е до сина си.

Той си мисли, че тя е спечелила. Муарт ѝ казва, че всичките врагове са му коленичили пред него, но е победен от тялото си. Обвинява Кьосем, че е изпратила вместо лекар главорез. Мурад се кълне, че ще направи всичко, за да премахне майка си. Ако трябва ще унищожи империята, но няма да я остави в нейните ръце.

Един лечител намира рецептата за лекарството на Емир челеби. Мурад е обнадежден, че ще живее. Синан заявява, че всички са го оклеветили. Султанът му вярва. Султанът научава, че Кеманкеш е победил персийския шах и е сключил мирен договор в полза на Османската империя. Мурад решава да убие принц Ибрахим и чичо си Мустфа и да предаде трона на кримския хан след смъртта си./За Жената