Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Ибрахим е новият султан, а Кьосем убива Юсуф и...

Днес в Кьосем: Ибрахим е новият султан, а Кьосем убива Юсуф и Синан паша

176
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (17-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „.

Кьосем разбира, че принц Ибрахим е отказал да дойде и не вярва, че султанът е починал. Синан не е успял да доведе кримския принц. Юсуф му казва, че султанът е починал и на трона вече е принц Ибрахим. Носят тялото на Мурад в покоите на принца.

Ибрахим проверява лично. Кеманкеш отново моли престолонаследника да отиде в личните покои на Кьосем. Валиде казва на Ибрахим, че престолът е негов. Кьосем отпраща любимата наложница на Ибрахим да роди извън двореца. Решила е ако момичето роди син, детето да не се записва в регистъра.

Синан е на гроба на Гюлбахар. Кеманкеш го хваща там. Прострелва го с три стрели, после откача от наметалото една верижка и го обесва. Синан пада мъртъв върху гроба на любимата си султанка. Убиват лекаря на Мурат по заповед на Кьосем. Хюсеин паша отива при персиеца и го убива по заповед на Валиде.

Подготвят Ибрахим за коронацията. Той все още е отчаян и се страхува. Атике го успокоява, обещавайки му, че винаги ще е до него. Кьосем поставя пръстена на властта върху ръката на новия султан. Погребват Мурад. Новият султан Ибрахим излиза в двора на двореца.

Народът му се покланя. Падишахът заявява, че ще бъде щедър, милостив и добър и ще управлява справедливо. Заклева се, че никога няма да прояви жестокост…… 1644 година. Султанът си има деца, родени от Турхан. Принц Мехмет и султанка Бейхан. Кьосем и Хаджи ага са вече на възраст.

Кеманкеш е Велик Везир и управлява империята. Турхан се ползва с благоволението на Валиде. Всички говорят, че султан Ибрахим ще доведе нова жена в харема. Турхан е притеснена. Ибрахим все още изпитва болки в главата и ходи при лечител. Хюмашах, новата любимка на султана, е запозната с проблемите в харема. Лечителят Джинджин ходжа я запознава с опасностите, които я очакват в престолния град…

 

Източник: За жената