Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Ибрахим изпраща Кьосем на заточение

Днес в Кьосем: Ибрахим изпраща Кьосем на заточение

199
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (19-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „.

Ходжата, който лекува султана, му носи подарък – кожа от самур в знак на благодарност, че е назначен на длъжност. На излизане от покоите на султана отвеждат ходжата при Валиде.

Джинджин се оплаква пред Кьосем от Кеманкеш. Пашата се бил главозамаял. Султанката веднага упреква лечителя в клюкарство. Турхан се опитва да разбере защо султанът не я харесва. Ибрахим се съмнява, че Валиде е отпратила Зерифе по нейна молба.

Обвинява Турхан, че е страхливка, която се е хванала за полата на Валиде. Хюмашах чака султана в покоите му. Ибрахим е забравил, че я повикал. Наложницата си харесва кожата от самур. Хюсеин паша докладва на султана, че Зерифе и принцът са отвлечени от малтийски пирати. Кеманкеш обвинява венецианския посланик, че е съдействал на пиратите за отвличането на принца.

Кеманкеш заявява на дипломата, че ако принцът не се върне ще срине Венеция. Турхан казва на верния си ага, че султанът е станал пречка, защото е наранил принца. Султанката иска да свалят Ибрахим от трона. Агата не е съгласен, защото трябва да обяви война на Кьосем.  Ибрахим къса документите, изпратени му от Валиде.

Казва й, че принцът е отвлечен. Обвинява майка си за това. Припомня ѝ, че всичките му братя са мъртви заради нея. Заявява на майка си, че тя е готова да се откаже от всичко, за да властва. За наказание господарят я изпраща на заточение в Египет. Кьосем припомня на сина си, че му е спасила живота, а той е неблагодарен. Валиде за пореден път му заявява, че ако тя си отиде, няма да има кой да го защити.

Ибрахим й отговаря, че ако той изчезне и тя ще го последва, защото той не се нуждае от нея, а Валиде от сина си. Мелек съобщава на Атике, че господарят е заточил Валиде. Султанката не се притеснява от това, но Мелек споделя с нея, че Турхан ще наследи харема. Хюмашах не почита Турхан. Султанката беснее. Кара Хюмашах да й се извини.

Наложницата отказва. Заповядва да арестуват момичето. Хюмашах се извинява, но получава наказание от 25 удара с пръчка. Ибрахим заповядва на Кеманкеш да подготви поход към Венеция. Атике също обвинява Кьосем за нейните действия и й казва, че сама си го е предизвикала. Кеманкеш казва на Кьосем, че Джинджин си прескача правата. Кьосем свиква съвета на еничарите, за да накажат ходжата. Турхан пита Валиде, дали това не е план на враговете им.

Кьосем я успокоява.  Ходжата продължава да настройва султана срещу всичките му поданици. Атике прави забележка на брат си, че много се доверява на ходжата. После се опитва да смекчи наказанието на майка им.  Кеманкеш иска разрешение от Кьосем да се ожени и да създаде семейство. Тя се съгласява привидно и му казва, че семейството е важно…

 

Източник:  За Жената