Начало ВЕСТИ Прокуратурата с ужасяващи подробности как дрогираният украински тираджия е убил бременната красавица...

Прокуратурата с ужасяващи подробности как дрогираният украински тираджия е убил бременната красавица Северина и мъжа й край Пловдив

111
Сподели

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу украинеца Станислав Пислар, за това, че на 28.05.2018 г., на автомагистрала „Тракия“край Пловдви връхлетя с тира и уби на място красивата Северина Коралска и съпругът й Ивайло Минчев.

27-годишният украинец е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 34-годишния Ивайло и на 32-годишната Северина. Шофьорът на тежковоза е употребил марихуана, връхлетял е върху младото семейство, което отивало на преглед в столицата, тъй като Северина била бременна.

На 28 май 2018 г., обвиняемият С.П. управлявал товарен автомобил „Волво“, с латвийска регистрация, като се движел по автомагистрала „Тракия“, в посока  Бургас.

По същото време по автомагистрала „Тракия“, в посока към София,  се движел лек автомобил „Ауди“, управляван от Ивайло Минчев, като до него на предната дясна седалка пътувала  Северина.

Движейки се в дясната лента на магистралата, украинецът не възприел поставените указателни табели за ремонт на пътен участък, поради което не повишил вниманието си и не насочил своевременно товарния автомобил в лявата лента на магистралата. Не възприел и паркираното в същата лента ремарке с поставените върху него пътни знаци. Не намалил скоростта на движение, въпреки ясните предупреждения за предстоящи препятствия по пътя и не се престроил в лявата лента на платното за движение.

Така предната част на товарния автомобил достигнала задната част на ремаркето, при което последвал удар между тях.  Ремаркето било отхвърлено напред и надясно, като се установило върху пътното платно. В момента на удара, обвиняемия С.П. осъзнал опасността и навил волана рязко наляво, като от това се насочил в насрещното пътно платно на магистралата. Той загубил контрол върху товарния автомобил, който блъснал и разрушил мантинелата, след което продължил неконтролируемото си движение, навлизайки в лявата лента за движение на северното платно, като предната част на влекача достигнала е ударила лекия автомобил „Ауди“, управляван от Ивайло Минчев.

Лекият автомобил бил повлечен и завъртян обратно по посока на движението, като двете превозни средства напуснали платното за движение и се установили върху крайпътна територия. От удара лекият автомобил получил силни деформации в предната си част. Пътуващите в него получили множество тежки травматични увреждания и починали в купето на автомобила. Украинецът на място бил изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата била отрицателна. Впоследствие е взета проба, която установила употреба на наркотични вещества от обвиняемия.

Според вещите лица основна причина за настъпилото произшествие е, че  Станислав Пислар не е реагирал своевременно на разположените от ляво и от дясно на платното за движение пътни знаци и указателни табели за ремонтен участък, като вместо да премине в лявата лента на южното платно за движение, е направил това в опасна близост, като е отклонил автомобила рязко наляво и навлязъл в северното платно за движение в момент, когато там насрещно се е движил лек автомобил „Ауди“.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Спрямо Пислар е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 5 до 20 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство./Блиц