Начало КЛЮКАРНИК Мегз направи драматично и трогателно признание в социалната мрежа и показа свои...

Мегз направи драматично и трогателно признание в социалната мрежа и показа свои снимки преди корекциите (Снимки)

85
Сподели

Миглена Каканашева , или както тя предпочита да я наричат- Мегз , показа свои снимки преди всички свои корекции. Тя реши да направи драматично и трогателно признание в социалната мрежа.

Дизайнерката разкри най-големите си страхове, като е била 13-годишна.

Това бе по повод последния епизод на уеб риалитито, в което тя участва. В него, кандидатките за ангел на Мегз, трябваше да се откажат от един свой страх и лошо качество.

Меги сама призна, че припознава себе си в много от момичетата и опита да им даде увереност.  „Изпитвали ли сте някога срам от вас самите?

Когато бях на 13 се срамувах много от всичко, което бях, което имах и което ме заобикаля. Искрена съм, толкова много исках вече да съм голяма, успешна, богата, че не можех да понасям, че съм още малка и зависима, и просто дете, и че за всичко има време.

Аз си четях разни книжки за графове, изобретатели, откриватели и много богати и властни жени и мразех факта, че не живея по върховете…

И изпитвах срам, едно вътрешно неудобство, че не съм велика. То и до днес ме тормози, но гледам да го гоня бързо. Та, това огромно чувство на срам ме накара бързо да порастна, да уча, да постигам …. и никога от никого и нищо да не бъда доволна…

Нищо чудно да ви кажа честно, като не си доволен от себе си – как да си доволен от някой друг.

Но преди година, за щастие, си дадох сметка, че май срамът ми изобщо не е свързан с това какво имам. Нито с мечтите ми за върхове… Та аз вече имах всичко, за което мечтаех на 13 и продължавах да съм си същото недоволно от себе си, малко момиче.

Тогава осъзнах нещо много ценно. Срамът не зависи от това какво имаш, колко си богат или успешен, или от това с кого си. Срамът е пропорционален единствено на това дали приемаш себе си. И най-богатите изпитват разкъсващ срам. Най-известните също, дори често големият срам е облицован с големи успехи. Защото искаме да компенсираме с успеха, парите, славата и да се подсигурим, че виждате ли с тях няма как да не ни харесат… Днес с моите момичета си играхме на една игра – ОТКАЖИ СЕ. Помолих всяка една от тях да помисли какво я спира от това да бъде най-идеалната версия на себе си в този момент и да се откаже завинаги от него. Срам, несигурност, зависимост, контрол на емоции бяха нещата, които моите красавици изброиха. Бях изумена колко са ми малки още, а колко точно назоваха нещата, които ги спъват. Много се гордея с тях.

Ами вие? Мислили ли сте си някога какво ви спира, за да се харесате и да бъдете доволни от себе си? Отделете си малко време и колкото и да е болезнено за вас самите си го назовете. Ако трябва поплачете си. Но после се откажете от него завинаги“

 

Източник: За жената