Начало КЛЮКАРНИК Днес в последния епизод на Кьосем: Убиват Кьосем, Турхан завзема властта

Днес в последния епизод на Кьосем: Убиват Кьосем, Турхан завзема властта

88

Вижте ще се случи днес (27-и юли) във финалния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Носят отровното мляко на малкия падишах. Момчето усърдно поставя печати върху държавни документи.

Кьосем наблюдава дали ще си изпие млякото. Мелек калфа казва на Турхан, че Кьосем иска да отрови сина ѝ. Султанката се намесва и взима чашата от ръцете на момчето. Турхан кара Валиде да изпие млякото. Кьосем го излива на земята.

Турхан се разпорежда да свикат съвета, за да вземат мерки срещу Кьосем. Кьосем иска сметка от Лялезар. Калфата отговаря, че вече султанката е прекалила и затова е останала сама. Валиде заповядва да убият Лялезар. Кьосем иска да се срещне с еничарите. Кара ги да вдигнат бунт. Разпорежда се султан Мехмет и майка му Турхан да бъдат убити. Хюсеин казва на Кеманкеш да се включи в бунта.

Не иска да се пролива кръв. Турхан също знае, че еничарите ще нападнат двореца. Кусчу ага предава плана на Кьосем. Турхан не иска да се убиват принцовете. Кеманкеш се включва в операцията. Казва на Валиде, че няма да я остави за нищо на света. По заповед на Турхан убиват Хаджъ ага. В двореца започва битка. Кьосем мисли, че еничарите са в двореца. Верните ѝ аги влизат в нейните покои.

Кеманкеш отива да защитава любимата си султанка. Мехмед отваря вратите на харема, но вижда, че еничарите са избити, а палачите го чакат. Един от пашите на Турхан предлага на Хюсеин да си тръгва. Капудан паша започва да се бие, но го раняват жестоко и го арестуват. Кеманкеш също се натъква на трупове на верните му хора.

Бешир му казва, че Кусчу ги е предал. В това време верните на Турхан аги нападат пашата. Той започва достойно да се бие. Ранен е и тогава верният на Турхан паша му реже главата. Войниците разбиват вратата на покоите на Кьосем. Нахлуват вътре и започват да се бият с охраната на султанката. Сюлейман ага отива в покоите на принц Сюлейман и майка му. Кьосем я няма в покоите.

Кусчу забелязва проход. Влиза в тайната стая на Валиде и открива къде се е скрила. Тя е изненадана, но той заявява, че въпреки, че е му е простила, когато преди време се е опитал да я убие, той не е забравил миналото. Сюлейман и Кусчу я хващат. Тя все още очаква еничарите. Двамата я отвеждат. Тя вижда колко хора са избити в харема и двореца. Забелязва труповете на Хаджъ, Кеманкеш и другите ѝ верни хора. Не понася гледката и припада.

Кусчу я души с ръце на същото място при избитите ѝ приятели. Наложниците на Турхан започват да грабят накитите от дрехите ѝ. Кьосем идва в съзнание, а Кусчу ага започва да я души с едно преде, докато издъхне… Турхан наблюдава всичко това от балкона и се радва, че вече може да управлява империята, носейки пръстена на Кьосем…

 

Източник: За жената