Начало ВЕСТИ Пожарникарят, който пръв пристигна при катастрофата преобърна всичко, което знаем за смъртта...

Пожарникарят, който пръв пристигна при катастрофата преобърна всичко, което знаем за смъртта на Даяна!

250
Сподели

Принцеса Даяна била с лека травма, по нея изобщо нямало кръв, пожарникар разкрива нови факти от катастрофата

20 години след смъртта на принцеса Даяна пожарникар участвал в спасяването на пострадалите в катастрофата разкрива неизвестни до сега подробности.

Ксавиер Гурмелон, който 22 години е работил в пожарната решава да проговори за трагичния инцидент пред британското издание „Сън”. Тъй като вече е пенсионер.

Той разкрива, че екипа му били необходими 3 минути за да отидат до тунела, където е станал инцидента. Били 10 човека на смяна и веднага се захванали за работа. Никой предварително не знаел, че в колата е британската принцеса.

Гурмелон си припомня, че когато се приближил до „Мерцедеса” жената, която била вътре била жива и попитала: „О, Боже, какво се случи?”

На дясното й рамо пожарникарят забелязал лека травма, която не кървяла. Никъде по тялото на пострадалата нямало и капка кръв.

„Жената, за която после научих, че е принцеса Даяна беше паднала на задната седалка, движеше се много бавно, но аз виждах, че е жива”, твърди Гурмелон.

За кратко спряла да диша, спасителят й масажирал сърцето й и само след секунди възстановила дишането си отново. Тогава изпитал облекчение защото работата му била да спасява хора.

Пред изданието твърди, че смятал, че ще оцелее. В болницата в била още жива , но после разбрал, че е починала. Този епизод  и спомена за него винаги ще бъдат в съзнанието ми, признава спасителя на принцесата.

Това е първото му интервю  защото до сега не му е било позволено да разказва какво се случва по време на дежурство, предават от tocka.com.