Начало ВЕСТИ Жорж Ганчев проговори след тежкия инфаркт. Ето какво е състоянието му в...

Жорж Ганчев проговори след тежкия инфаркт. Ето какво е състоянието му в момента

116
Сподели

Пейсмейкър ще контролира сърцето на Жорж Ганчев. За поставянето на устройство, разкри самият той, пише столичен всекидневник.

„Другата седмица влизам в болницата, за да ми поставят пейсмейкър. Наложително е, за да регулира ритъма на сърцето ми и за да не се стига пак до инциденти“, сподели Ганчев.

 

Политикът получи масивен инфаркт в началото на месеца, а след 2 седмици под лекарско наблюдение бе изписан от столичната болница „Св. Екатерина“.

Близо месец по-късно страничните ефекти от покосилия го инфаркт са на път да бъдат излекувани напълно. „Взимам много лекарства по заръка на лекарите, но помагат. Ходенето ми се подобрява значително, защото в началото трудно се придвижвах“, коментира Ганчев.

78-годишният бивш народен представител разкри, че бързо се уморява и затова се налага често да си почива. Въпреки това остава оптимист за състоянието си и не спира да благодари на Бог, че още е сред семейството и приятелите си.

„Щастлив съм, че тези, които обичам, са до мен, благодаря на Господ всеки ден“, щастливо казва Жорж. Пред вестника разкри, че за трети пореден път се случва да срещне смъртта отблизо. Ганчев е категоричен, че съдбата се е смилила над него и е жив, защото има кауза, заради която да остане сред живите.

Заради честите посещения при лекаря си Жорж няма да предприема дълги пътувания и летни почивки, а ще остане в дома си в софийското село Владая, пише Пик.

„Добре ми е тук, почивам, гледам си градината и 83-те бора, които посадих през далечната 1994 г.“, скромно завърши той.