Начало ВЕСТИ Вижте огромния палат на общинаря от БСП Бенчо Бенчев, сочен за участник...

Вижте огромния палат на общинаря от БСП Бенчо Бенчев, сочен за участник в бандата на Митьо Очите (СНИМКИ)

207
Сподели

Снимки от напускането на бургаския арест на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев публикува „Булфото“.

Соченият за участник в организираната престъпна група на Митьо Желязков-Очите беше придружаван от адвоката си Бойчо Боев.

 Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун засега остават без обвинения за участие в организирана престъпна група. Това съобщиха от Специализираната прокуратура. Те и другите четирима, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, са освободени от ареста на бургаската полиция.

Бенчо Бенчев се прибра в къщата си в бургаския квартал „Меден рудник“. До Бенчо неотлъчно е съпругата му Мария. Семейството му го прибра от ареста, където той престоя едно денонощие след екстрадицията, заедно още 6 души от Истанбул вчера рано сутринта.

(Офис на фирма на Бенчев)

Вече над 30 различни адреса, свързани с престъпната група, бяха претърсени, включително и домашните адреси на лицата, предадени на МВР от турската страна. Голямо количество оръжие и боеприпаси бяха открити в бургаския общинар от групата на БСП Бенчо Бенчев, който бе арестуван заедно с Митьо Очите в хотел в Истанбул. По първоначална информация полицаи са проверили и автомобилите на бизнесмена – съдружник във фирмата „Аркус-Сигурност“, където Желязков е казвал, че е консултант.

„Намерено е черно счетоводство в дома му с определени бележки колко пари да се дадат на лидера на престъпната група“, посочи зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той добави, че на 3 август вечерта (малко след издаването на Европейската заповед за арест) Димитър Желязков е влязъл в Турция с кола на фирма на Бенчо Бенчев, който е бил заедно с него. На името на общинския съветник и на още един български гражданин са се водили стаите в хотела на пл. „Таксим“. Желязков не е бил регистриран като гост./Блиц