Начало ВЕСТИ Дъщерята на Стив Джобс разказа за шокиращите последни думи на баща си...

Дъщерята на Стив Джобс разказа за шокиращите последни думи на баща си на смъртното му легло (СНИМКИ)

109
Сподели

Извънбрачната дъщеря на Стив Джобс Лиза Бренън-Джобс представи пред обществеността извадка от мемоарите си. Според думите на 40-годишната жена, основателят на Apple отричал бащинството, отказвал да плаща издръжката и я обиждал дори на смъртния си одър.

Откъсът от мемоарите, публикуван от Vanity Fair, се нарича „Да растеш като Джобс“. В нея Лиза разказва за трудните си отношения с баща си. Оказва се, че Стив Джобс не признавал бащонството и през първите две години въобще не помагал на майката на Лиза.

Тогава жената започнала да го съди и милионерът трябвало да започне да плаща издръжката – 500 долара на месец.

След това Джобс периодично посещавал дъщеря си, но никога не показвал чувствата си към нея. Той дори отричал, че Apple Lisa е наречен в нейна чест. И когато порасналата Лиза помолила баща си да й даде една от старите си коли, той отговорил с категоричен отказ.

„Не, това е изключено. Няма да получиш нищо. Разбра ли? Нищо. Няма да получиш нищо“, казал й Стив Джобс.

И накрая, Лиза разказва как посетила баща си на смъртното му легло. Джобс бил толкова болен, че не можел да се повдигне от леглото.

„Когато се прегърнахме, почувствах прешлените му, ребрата му. Той не миришеше никак добре, миришеше на болестта си“, споделя Лиза Бренън-Джобс

Лиза вече била на вратата, когато баща й изведнъж я повикал. Жената се обърнала, надявайки се, че баща й ще каже нещо важно, но това било просто поредната обида.

„От теб мирише на тоалетна“, казал Стив Джобс на Лиза.

Дъщерята на основателя на Apple твърди, че по това време тя вече се била отказала от надеждата за добри отношения с баща си, но все пак ситуацията я е наранила, защото това били последните думи на баща й, адресирани до нея. Вероятно затова Лиза решила да спомена тези думи в мемоарите си, които ще бъдат пуснати в продажба през септември./Блиц