Начало ВЕСТИ Изплуваха имена на още известни българи замесени с Митьо Очите! Има и...

Изплуваха имена на още известни българи замесени с Митьо Очите! Има и известна фолкпевица!

159
Сподели

В спецпрокуратурата и ОД на МВР-Бургас продължават да се получават сигнали срещу хора, които са свързани с Димитър Желязков Очите.

Те идват хора, които са се чувствали несигурни, а мащабната операция явно им дава кураж и те опитват да помогнат на полицията с още информация, съобщава “Флагман“.

Почти през час се попълват липсващи звена от информацията, която ни е нужна за доказателствен материал, за да се предприемат действия по задържане и претърсване у някои, за които е известно, че гравитират около Димитър Желязков Очите – чрез упражняване на силови методики за притискане и отчисление на приходи от бизнес, или чрез реализиране на отчисленията от постъпили чрез рекет пари. Установява се, че част от парите са инвестирани основно в строителство.

Това съобщи източник от разследването, на когото е известно чии домове са атакувани рано тази сутрин. Задържан е бизнесменът Димитър Дженков, известен в града и с това, че съпругата му – фолк певицата Вероника върти проспериращ бизнес в бутикови фризьорски салон и сладкарница. Самият той е известен със строителния си бизнес.

Дженков не е криел през годините контакта си с Димитър Желязков Очите, но до този момент не е попадал толкова пряко в полезрението на МВР. Тази нощ претърсване е било извършено и у друг – изключително близък до Димитър Желязков Очите  – Николай Маринов – Магарето, който до погрома във „4you” преди две години, беше за Очите повече от бодигард и приятел.

Самият Маринов заяви в първия ден от акцията в четвъртък, че след кървавото меле във „4you”, след което той дълго бе лекуван, не поддържал контакт с  ъндърграунд боса. Припомняме, че Димитър Желязков беше арестуван в хотел в Истанбул, заедно с още седем души. Те били отседнали заедно с Очите в хотел “Рамада” на площад “Таксим” в Истанбул.

Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в стая, наета от общинският съветник в Бургас Бенчо Бенчев. Там бил и бившият депутат Несрин Узун.