Начало ВЕСТИ Топ 6 на автомобилите, които ръждясват най-бързо, според експерти на Novate

Топ 6 на автомобилите, които ръждясват най-бързо, според експерти на Novate

131
Сподели

Експерти от списанието  Novate съставиха рейтинг на най-бързо ръждясващите автомобили. В списъка са включени шест коли.

На първо място е руската „Волга“. Каросерията на тези коли е направена от материал с ниско качество, поради което те започват да ръждясват само няколко години след слизането си от поточната линия.

След руската луксозна кола се нарежда Ford Mondeo 2007–2014 година производство. Тези автомобили са много уязвими на корозия, особено в регионите с продължителни студове, когато по пътищата посипват сол и химикали срещу заледяване.

На трето място е сложен Opel Astra от 1998–2004 година. Даденият модел е притежател на не много качествена каросерия, която изисква изключително много грижи в сравнение с другите автомобили. Ако колата не се обслужва с голямо внимание, то корпусът ѝ ще прогние надлъж и нашир само за няколко години.

Експертите са взели на мушка и друга руска кола – УАЗ Патриот. Автомобилът хваща ръжда много бързо, а причината за това е лошото антикорозионно покритие.

На пето място се подрежда Nissan Almera от 1995–2006 година. Слабите места на този автомобил са вратите, праговете, предния капак и багажника.

На последно място се нарежда първото поколение на Mazda 6.

 

Източник: auto.blitz.bg