Начало ЗДРАВЕ Бабичката, която е на 117 години и пращи от здраве и и...

Бабичката, която е на 117 години и пращи от здраве и и жизненост разкри на какво се дължи дълголетието ѝ

748
Сподели

Тя е на 117 години и пращи от здраве, а тайната на дълголетието й е невероятно проста

Италианка неотдавна бе обявена за най-възрастния човек на планетата. А как е успяла да се запази на толкова висока възраст, за мнозина остава загадка.

Най-старият човек на света навърши 117 години само преди няколко месеца.

И по този повод тя е решила открие кой е основният „виновник” за дълголетието й. Ема Морано признава, че до голяма степен, причината за нейното дълголетие е, фактът, че рядко се ядосва. Освен това се храни с проста и органична храна, която сама си приготвя.

В интервю за ”Франс Прес” в дома й, тя разкрила какви храни яде всеки ден.

„Всеки ден изяждам две яйца и това е всичко. Ям и сладкиши, но не много.“ Въпреки това изглежда тайната не е точно в яйцата, а в начина на приготвяне. Т.е. в липсата на такава.

Ева твърди, че от десетилетия изяжда по две сурови яйца всяка сутрин — след като докторът й казал, че те ще й помогнат за нейната анемия.

Освен това, най-старата жена на света вярва, че дълголетието и се дължи и на факта, че не е позволила на никого да доминира над нея и то още от времето на развода й, който е станал в 30-те години на миналия век. „Не се разбирахме с мъжа ми и го напуснах. От тогава никой не ме командва.

Живея скромно, но съм най-щастливия човек на света“, допълва още тя.

Ема Морано е родена в Италия през далечната 1899 г. и на 29 ноември ще навърши 118 години. През май месец тя получи титлата за най-възрастна личност в света, след смъртта на Сюзън Джоунс, пише разкрития.ком.

Според лекаря й Карло Брава, нейното дълголетие не е толкова невероятно, колкото нейната издържливост. „И въпреки всичко, което я събаря, тя винаги успява да намери начин да се възстанови”, казва той./За жената