Начало КЛЮКАРНИК Трагедия почернила живота на кралица Елизабет II, до ден-днешен тя тъпче вековна...

Трагедия почернила живота на кралица Елизабет II, до ден-днешен тя тъпче вековна традиция заради смъртта на…

331
Сподели

Кралицата обожава да прекарва времето си в двореца в Сандрингам. Кралската резиденция е декорирана празнично заради коледните празници и в момента е като място от приказките.

Сега ще повдигнем завесета около още една мистерия в кралското семейство. Оказва се че трагедия е почернила живота на кралица Елизабет II.

Тя и до днес носи белега от нея, като тъпче вековна традиция, която е спазвана не само във Великобритания, но в целия свят.

По-голямата част от хората развалят празничната си украса до 6 януари. Тази дата се счита, че бележи края на Дванадесетте дни на Коледа и често се смята за много лош късмет, ако решите да оставите украсата си за по-дълго време.

Макар милиони жители на света да спазват именно тази вековна традиция, то кралица Елизабет II я тъпче. Монархът има друг прочит на събитията, а той е предизвикат от смъртта на член на семейството й.

През следващите 6 седмици кралицата прекарва времето си в имението в Сандрингам. Кралската резиденция ще е цялата в коледна украса още дълго време и ще прилича на зимна страна на чудесата.

Това ще е видът й, докато кралица Елизабет II си тръгне от там на 6 февруари. Тогава подчинените й най-накрая ще свалят декорацията. Причината за този ритуал обаче наистина е сърцераздирателна.

Нейно величество следва това правило в памет напокойния си баща – крал Джордж VI. Монархът починал в Сандрингам на 6 февруари 1952 година и то само на 56 години. По това време 25-годишната кралица пътувала до Кения.

След приключването на обиколката й, тя се прибира обратно в Обединеното кралство, където рухва заради загубата на близкия си роднина.

След смъртта на баща й, кралица Елизабет II пише писмо, в което тя разкрива болката от загубата на баща си. „Толкова е невероятно, че той вече не е сред нас. Колкото повече време минава, толкова повече осъзнавам, че вече го няма“, споделя в него тя.

По умите й, нейното семейство е до нея и й помага да се справи с мъката от загубата./jenata.blitz.bg