Начало ЗДРАВЕ Лимон и сода с благодатно действие за тялото

Лимон и сода с благодатно действие за тялото

528
Сподели

Содата бикарбонат се използва широко за лекуване на някои части на тялото, като има външно и вътрешно приложение. Лимонът  както добре знаем съдържа много витамин С и други свойства, които го правят незаменим.

Предимства  на сода с лимон :

Алкални

Смес от лимон и сода за хляб притежава силата да алкализира тялото.

Това ни помага, например, да се борим с ацидозата, която може да се случи, когато бъбреците не отстраняват киселините от тялото или когато тялото произвежда твърде много киселина.

Това е отлично средство за бъбреците, ще улесни работата им, а също така ще ни помогне да пречистим тялото си и да изгорим мазнините.

Храносмилателни

Вече знаете за многобройните качества на лимона, които улесняват храносмилането. Ако добавим малко сода за хляб, ще получим прекрасна смес, която може да накара нашата храносмилателна система да работи много по-добре. Това е отлично средство за борба с метеоризма.

Друго предимство е, че помага за борба с гастроезофагеалната рефлуксна болест.

 

3. Почистващи

Това невероятно лекарство може да пречисти черния ни дроб и да ни снабди с добра доза витамин С, калий и антиоксиданти. Така че, не забравяйте да започнете деня си с тази напитка и ще се почувствате обновени и пълни с енергия през целия ден.

Това средство е отличен регулатор. Питейната вода, богата на натриев бикарбонат, ще помогне за регулирането на нивото на лошия холестерол, като по този начин ще подобри сърдечно-съдовата система.

 

Как да си приготвите напитката:

 

Необходими съставки:

1 супена лъжица сода за хляб сок от половин лимон

 

Приготвяне:

Добавете сода в чаша с вода и добавете лимоновия сок. Разбъркайте добре и след това изпийте всичко наведнъж, но го правете сутрин и на празен стомах.

Не забравяйте, че е много важно да пиете тази напитка на празен стомах за цяла седмица. След това направете почивка за две седмици. Защото киселинността на лимона може да бъде малко вредна, когато се консумира твърде дълго. Тази напитка помага в борбата с появата на тумори, нещо, което е важно за борбата с рака.

 

Източник: За жената