Начало ВЕСТИ Руснаците с имоти у нас полудяха! Масово почнаха да…

Руснаците с имоти у нас полудяха! Масово почнаха да…

933
Сподели

Все повече руски граждани продават имотите си у нас на българи. В този тип сделки българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско.

Руснаци постепенно напускат пазара, поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалвацията на рублата например прави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо, пише „Монитор“.

Освен от страна на българите, има стандартен интерес от купувачи от Западна Европа, както и повишен интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е свързано с имоти за по 15 – 25 000 евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване през останалото време, показва проучване международната агенция за недвижими имоти Newestate.

„Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро за кв. м в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми”,  коментира Горян Върбанов от агенцията./Блиц