Начало ВЕСТИ Проговори антикварят, у когото бяха открити платната на Владимир Димитров: Картини на...

Проговори антикварят, у когото бяха открити платната на Владимир Димитров: Картини на Майстора никой не би изпуснал

185
Сподели

Просто видях картините и пожелах да ги имам, защото ги разпознах. Картини на Майстора никой не би изпуснал. Това сподели пред bTV антикварят Божидар Нейков, в дома на когото бяха открити картините на Майстора.

Той казва, че му поискали 12 хил. лв., в крайна сметка дал 8 хиляди за всички платна. Нейков твърди, че купил картините от друг антиквар на 2 януари. „Ако съм усетил нещо нередно, нямаше да ги взема.

Аз не съм крал, аз ги предоставих доброволно. Обадиха ми се по телефона, попитаха ме. Хванаха този, който ми ги е продал. Не знам кой друг стои в тази верига. Измамници и крадци колкото искате“, казва още антикварят.

„Ясно е, че съм сгрешил. Просто хубавите картини ме подмамиха. Когато човек види нещо хубаво се подлъгва“, допълва той. До момента се издирва само 1 картина и една пишеща машина, която също е открадната от дома на наследника.

Картините са в добро състояние, няма повреди по тях. Това заяви Ангел Папалезов, началник за сектора за културно-исторически дейности в Главна дирекция „Национална полиция“. Той сподели, че и преди е разследвал антикваря Нейков и човека, който му е продал картините./Блиц