Начало ЗДРАВЕ Добавяш шепа сол към шампоана и разклащаш хубаво. Решава куп проблеми от...

Добавяш шепа сол към шампоана и разклащаш хубаво. Решава куп проблеми от омазняване до накъсани краища:

312

Сигурно сте чували за кафелната сол – най-често използваната сол в готвенето. Обикновено е йодирана, което означава, че в нея е добавен йод.

Можете да си купите един във всеки магазин за стотинки. В същото време малцина знаят, че солта е най-добрият помощник за красотата на косата и кожата на главата .

Кафелната сол е известна със своите полезни свойства и се използва в много козметични продукти. Днес ще ви научим как с помощта на най-обикновена сол да решите куп проблеми с косата си.

кафелна сол

Грижа за косата Ако косата ви се омазнява бързо, предлагаме да изпробвате следната рецепта:

Добавете шепа сол към шампоана, който обикновено ползвате. Разклатете флакона и нанесете получения продукт върху косата. Оставете да подейства за 3 минути, така че шампоанът да се абсорбира в скалпа. Изплакнете обилно с течаща вода. След процедурата, състоянието на косата ви ще бъде идеално! На четвъртия ден ще забележите колко е намаляло съдържанието на мазнини в скалпа и косата.

сол в шампоана

Като алтернатива можете да опитате по-съвременни солни процедури. Смесете солта с балсама си, затоплете тази смес върху печката и я нанесете равномерно по цялата дължина на косата. Задръжте за 20 минути и изплакнете.

Този метод се бори не само с мазна коса, но и предотвратява разцепването на краищата и значително увеличава обема на косата ви!

Опитайте този лесен метод и споделете резултатите с нас!