Начало ВЕСТИ Бременна настоя за втори ултразвук и видя смъртта на монитора! (СНИМКИ)

Бременна настоя за втори ултразвук и видя смъртта на монитора! (СНИМКИ)

554

„Преди няколко месеца имах извънматочна бременност. Всичко завърши със сълзи, сополи и операция. Ето защо, когто тестът за бременност отново показа две черти след няколко месеца, бях на седмото небе, но и доста уплашена”, признава 29-годишната Жасмин Рандал.

В осмата седмица от бременността момичето отида на ултразвук. Резултатите показаха, че този път всичко е наред и плодът е точно там, където трябва да бъде. Бременността протичаше нормално. Жасмин обаче имаше странно усещане.

„Исках да си направя още един ултразвук, за да сме сигурни на 200%, че всичко е наред и както трябва”, споделя тя. Нейното безпокойство може да бъде разбрано, защото първото преживяване й е коствало много мъка и болка.

Според политиката на заведението, което посещавала, тя нямала право на повторен ултразвук. Жасмин и съпругът й отишли в частна клиника, където естествено срещу съответната сума не й отказали да й направят повторен ултразвук.

„Специалистът каза, че всичко с детето е наред То бе точно там, където трябваше, а със съпруга ми се любувахме на бъдещото си бебе. Тогава забелязах шока на специалиста, който ни погледна изплашено”, спомня си Жасмин.

Лекарят им казал, че вижда странно образувание в пикочния мехур на жената. Жасмин се панирала, не знаела какво да прави. След още изследвания, консултации и посещения при лекари, станало ясно, че тя има тумор в пикочния мехур.

„Лекарите казаха, че е голям два сантиметра”, спомня си с ужас Жасмин.

Налага се да й се направи спешна операция. Тя обаче не искала да мисли за нищо друго, освен за нероденото си дете. Дали ще го загуби? Та те със съпруга й вече били измислили име за неродената си дъщеричка – Шарлот. Лекарите не можеха да дадат никакви гаранции, че плодът ще оцелее. Операцията обаче е била необходима, иначе туморът щял да стане неоперативен.

„Такива операции при бременни жени са доста рядко явление. Никой не може да каже как ще свърши всичко. Беше невъзможно обаче да се изчака, защото туморът растеше, а метастазите можеше да предизвикат кървене и това да убие и мен и нероденото ни дете”, казва Жасмин.

Тя е оперирана през 19-та седмица от бременността. През това време туморът е пораснал с още сантиметър.

„Сложиха ми епидурална анестезия. Не усещах нищо под кръста. Всъщност отстраняването на тумора отне 12 минути, но за мен изглеждаше, че минава цяла вечност. Бях много щастлива, когато ми направиха ултразвук и чух сърцето на Шалот”, спомня с Жасмин.

Следващите дни били решаващи. Ако детето било добре и през следващите 48 часа, то всичко ще завърши добре. При следващия ултразвук всичко наистина било наред. Туморът е бил отстранен в начален етап, тъй че не била нужна химиотерапия. Краят за Жасмин, малката Шарлот и съпругът й е щастлив.

 

 

„Лекарите казаха, че този вид рак е доста рядък при жените на моята възраст, затова трябва да обръщам повече грижа на здравето си и да ходя редовно на прегледи” казва Жасмин.

Бебето се родило здраво.

„Огромна късметлийка съм, че не се предадох и отидох на повторен ултразвук. Сега Шарлот ще порасне и ще знае, че е спасила живота на майка си още преди да се роди” казва Жасмин./ jenata.blitz.bg