Начало ВЕСТИ Циганките Мария и Дочка започнаха да крадат още в деня на пристигането...

Циганките Мария и Дочка започнаха да крадат още в деня на пристигането си в Ирландия, но…

235

Две българки бяха арестувани за кражба още в първия си ден в Ирландия и протестираха силно, когато им бе казано в окръжния съд на Галуей, че и двете отиват в затвора, пише Connacht Tribune.

Жените ползваха услугите на преводач и спокойно стояха по време на представянето на доказателства за това, как са измамили две възрастни жени в два различни супермаркета и са откраднали портфейлите им.

Мария Иванова и Дочка Минкова се признаха за виновни за кражба в Теско в Оранмор на 24 май, когато последвали 80-годишна клиентка в супермаркет, отвлекли вниманието й и взели чантата й от количката за пазаруване, където имало портфейл на стойност 100 евро с 280 евро в брой.

Иванова също се призна за виновна, че е откраднала яке на стойност 25 евро от магазините на Dunnes в същия ден. Тя свалила якто си, сложила новото от стенда и излязла от магазина.

И двете се признаха за виновни, че са последвали 68-годишен клиентка в Дънс и са взели портфейла й на стойност 100 евро и 120 евро в брой.

Съдията Мери Фахи заяви, че жените на възраст 46 и 20 години очевидно са дошли в Ирландия с определена цел и са използвали начина си на действие спрямо по-възрастни, уязвими клиенти, които разсейвали, за да могат да ги ограбят.

По време на делото стана ясно, че 80-годишната жена не може да спи, откакто е била ограбена и се страхува да се върне в Теско.

Иванова е на 47 години със седем деца и е разведена, докато 20-годишната й братовчедка Минкова е бременна в седмия месец.

Съдия Фахи наложи деветмесечна присъда на всяка от жените за кражбата в Теско и наложи едномесечно наказание на Иванова за кражба на сакото.

Двете жени и техният преводач слязоха долу в килиите, където им бяха обяснени подробностите за присъдата им. Междувременно съдия Фахи пристъпи към следващия случай, но силното плачене на жените от долния етаж дълго пречело работата на съда продължи.