Начало ВЕСТИ Адска жега в Кувейт – автомобили се разтапят на паркингите! (ВИДЕО)

Адска жега в Кувейт – автомобили се разтапят на паркингите! (ВИДЕО)

438

Кувейт е арабска страна на брега на Персийския залив. Винаги е била доста гореща, но такава температура никога не е била измервана.

Жегатав Кувейт постави световен рекорд, който дори надхвърли температурния максимум в Долината на смъртта в Калифорния от 10 юли 1913 г., когато достигна 56.7 градуса над нулата по Целзий, съобщава clutch.ua.

Кувейтците умират от жегата. Освен това, дори буквално. Първият залп на такава жега се случи на 8 юни. Оттогава повече от пет души са починали от горещината. Останалите хора страдат от дехидратация.

Според вестник „Ал-Кабас“, на сянка температурата на термометрите вчера е била около 52-53 градуса над нулата, но на слънце достигала 63 градуса по Целзий.

В момента температурата в Кувейт е най-високата температура, отбелязана някога в света от съществуването на човечеството. Що се отнася до по-високи данни, учените не знаят нищо, дори ако някога е имало такива.

Но няма какво да утеши Кувейт – в следващите дни се очакват дори по-високи температури – до 68 градуса над нулата по Целзий.

През 2017 г., поради силната топлина в региона, асфалтът започна да се топи по пътищата.