Начало ВЕСТИ Най-богатият комунистически град, където всеки има скъпи коли, къщи и поне 100...

Най-богатият комунистически град, където всеки има скъпи коли, къщи и поне 100 хиляди долара на сметка

332
Сподели

Ако се вярва на местните, Хуаши е най-богатият град в Китай, където всеки жител там има повече от 100 000 долара в своите банкови сметки и работи седем дни в седмицата.

Основан през 1961 г., Хуаши се позиционира като модел на китайския комунизъм. Гражданите там се радват на високо качество на живот, повечето от които имат над 100 000 долара в банковите си сметки, живеят в имения и карат скъпи европейски автомобили.

Основателят на градчето смята, че ключът към щастието на човек са парите, колите, домът и семейството. Хората там също се интересуват от печалбите на града и всяка година стават все по-богати.

В замяна много от работниците в местния завод са там почти денонощно, служителите работят седем дни в седмицата и рядко си позволяват почивен ден.

Но как да пътувате по света, когато трябва да работите седем дни в седмицата? Като посветите Световния парк, разбира се!

Изграден е в това наистина невероятно село и там има копия на операта в Сидни, части от Великата Китайска стена, Триумфалната арка и дори имитация на Статуята на свободата или Белия дом.

Звучи твърде добре, за да е вярно?

Всъщност да. Твърдението на Хуаши, че „всички в града са богати“, е пропаганда, насочена към развитието на китайския социализъм.

Контролът над местните медии и забраната на местните жители да говорят с чуждестранната преса запазват в тайна истинските ужаси на тази оруелска общност.

С комунистическите песни, звучащи от високоговорители на улицата и хвалещи правителството билбордове, това село изглежда като някаква богата версия на Северна Корея.

Въпреки това Хуаши има силно развит туризъм, тъй като мнозина се интересуват от това какъв е животът в тази комунистическа утопия.

Посетителите отбелязват, че там по принцип няма модни магазини и ресторанти, както се очаква за богат град, и възниква въпросът какво означава да имаш пари, които не могат да бъдат изразходвани.