Начало ЗДРАВЕ Как да активирате хормони за отслабване: 3 лесни метода

Как да активирате хормони за отслабване: 3 лесни метода

296
Сподели

Процесът на отслабване протича по различни начини в зависимост от здравето и възможностите на вашето тяло.

Правилното хранене може да активира хормони за изгаряне на мазнини, които могат да метаболизират съхраняваните мазнини, спомагайки за елиминирането им от организма. Това е като активиране на хормони за топене на мазнини, което води до изгаряне на мазнини.

Много хора, които започват да се хранят правилно, могат да наблюдават загуба на тегло, но много от тях не!   Това може да се дължи на няколко фактора. Включително екологични и генетични.  Хормоналният дисбаланс обаче е най-честата причина за липса на загуба на тегло.

Има обаче 3 прости метода, които можете да вземете под внимание, за да активирате хормоните, което е еквивалентно на процеса на ускоряване на метаболизма, за да отслабнете.

Елиминирайте всички видове захар

Най-важното, което трябва да имате предвид, когато се опитвате да свалите излишните килограми, е да премахнете негативната роля на въглехидратите, което може да доведе до провал на вашата цел за отслабване.

От една страна, има въглехидрати, които са наситени с храни с високо съдържание на захар. Особено такива като нишестени зеленчуци, алкохол, бисквитки, сладкиши, захарно обработени храни. В резултат на това те осигуряват бърза енергия, която тялото ви използва вместо да изгаря мазнини от резерва.

Ето защо, ако искате да активирате хормони за намаляване на теглото, трябва да намалите количеството на въглехидратите в диетата си.

Също така наличието на хранителен график и конкретни количества е чудесен начин за постигане на здравословни цели за отслабване.

Необходимо е да се заменят газираните напитки с плодови смутита във вода или вода с лимон, както и да се пият натурални билкови чайове. Освен това трябва да увеличите приема на зеленчуци на ден. Особено сурови и задушени зеленчуци. Защото храносмилането им изисква повече калории. В резултат на това те са идеални за всеки режим на отслабване.

Друг най-важен фактор е активирането на хормона лептин, който е необходим за регулиране на апетита. Ако този хормон работи неправилно. Можем да усетим върховете на глада по различно време. В резултат това може да бъде мъчение, тъй като трябва да устоим на глада.

Но има естествено решение за активиране на хормони. В този случай използването на моркови е най-подходящото. Морковите са източник на каротеноиди, които съдържат антиоксиданти. В резултат на това те подобряват чувствителността на мозъка към хормона липтин.

Третото най-важно нещо при отслабване е да добавите леки упражнения, защото това допълнително стимулира изгарянето на излишните мазнини. Дори 30 минути упражнения всеки ден могат да помогнат на тялото ви да изгради нови протеинови мускули. Които активират изгарянето на излишните мазнини.

Упражнението също може да помогне за активиране на хормони. Особено хормонът окситоцин, който е свързан с удоволствие. Той е и хормонът, отговорен за контрола на апетита. За да го активирате, можете да се включите в активни занимания на чист въздух или да извършвате дихателни упражнения чрез практикуването на йога.