Начало ВКУСНО 2-те най- добри маринати за пилешко, с които месото става по- крехко...

2-те най- добри маринати за пилешко, с които месото става по- крехко и вкусно от приготвеното дори в ресторант

833
Сподели

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

След натоварения ден нищо не затопля като мисълта за топло легло, любима книга или интересен филм и спокойствие. В такива дни не ми се мисли дори да тичам в кухнята и да заставам пред печката, за да приготвя вкусна вечеря .

За щастие, ние знаем един трик, който ще ви помогне да спестите време и енергия за по-приятни неща.

Оказва се, че дори най- вкусните пържоли могат да бъдат подготвени предварително, а след това отделете няколко минути, за да ги приготвите.

Днес ще ви разкажем за един прост трик с пиле . Благодарение на него вече не е нужно да гадаете, как да зарадвате любимото си семейство за вечеря.

 

Как да приготвим пиле

Купете например месо, седмица по-рано, запасете се с любимите си подправки и пликчета с цип. Просто нарежете пилето на малки парченца, поставете в торбичките, напълнете с марината и изпратете във фризера. Такива заготовки перфектно допълват всяка гарнитура, основното е да не бъдете твърде мързеливи и да отделите час за подготовка за уикенда.

 

Рецепти за марината с пилешко месо

Пиле в кисело мляко и къри

400 г нарязано пилешко месо 1,5 кофичка натурално кисело мляко 2 ч.л. къри 0,25 ч.л. сол

 

Класическо пиле за барбекю

400 г нарязано пилешко месо 1 шише барбекю сос подправки на вкус

 

400 г нарязано пилешко месо 1 нарязан червен лук 1 нарязана чушка чушка 1 нарязан морков 200 г броколи  сос за месо

За да направите готини детайли, вземете торбички с храни или контейнери, поставете пилешко там, напълнете с любимата си марината и го изпратете в хладилника. В тази форма храната може да остане в хладилника 2 дни, а във фризера – няколко месеца.

 

Ако тази идея ви харесва, съветваме ви да вземете специални стикери и да подпишете всеки пакет или контейнер. Така ще ви бъде по-лесно да разграничите маринати и да изберете най-подходящия за гарнитура и настроение. И също така не е необходимо да вземете пилешко филе, използвайте бутчетата, крилете или други части, които харесвате.