Начало КЛЮКАРНИК Как да излизате винаги добре на снимки и да изглеждате като истинска...

Как да излизате винаги добре на снимки и да изглеждате като истинска звезда, трикове, които трябва да знаете

1170
Сподели

Всяка от нас иска да изглежда уверена и красива, когато я снимат, но доста често не знаем как да позираме и поради неправилната поза и неблагоприятния ъгъл, похабяваме възможността за страхотни кадри.

Днес ще ти дадем 12 съвета, с които винаги ще изглеждаш добре на снимка.

Тези простички пози ще подчертаят извивките на тялото ти и ще прикрият малките недостатъци.

 

Поза №1

Това е една от най-простите пози, а върши чудеса.

Постави едната си ръка на ханша, а другата на – талията. Заради разстоянието, което се получава между ръцете и торса, талията и ръцете ти изглеждат по-фини.

 

Поза №2

Този поза много прилича на първата, но този път едната ръка е отпусната до тялото. Трябва да си обърната право към обектива, а тялото ти да е леко наклонено в посока на отпуснатата ръка.

 

Поза №3

Ако наблизо има ограда, парапет или маса, можеш да се облегнеш на тях. Ръцете трябва да се поставени отстрани на тялото и тежестта основно да пада върху тях. И внимавай да не вдигаш раменете твърде високо, защото това ще скъси врата ти.

 

Поза №4

Не е нужно винаги да правиш нещо специфично с ръцете или краката си, понякога е напълно достатъчно да ги поставиш в естествена, отпусната позиция. Ръцете могат да са в скута ти или върху единия крак, както е показано на снимката. Важното е да запомниш, че тялото ти ще изглежда най-добре, ако в такава поза изнесеш теглото си на една страна.

 

Поза №5

Винаги е добра идея да се облегнеш на лакът, но снимката трябва да е направена странично. Тази поза ще подчертае извивките на тялото ти, а ръцете ти ще изпъкнат. Позата е подходяща както за снимки навън, така и за снимки, направени в затворено помещение.

 

Поза №6

Много често най-простите пози са най-успешните. Изнеси теглото си на една страна и леко се наклони в кръста, докато си се облегнала на парапета. Така силуетът ти ще бъде под формата на буквата S.

 

Поза №7

Това е перфектната поза за портрет. Свий ръцете в лактите, постави ги на повдигната повърхност и леко наклони главата си на една страна.

 

Поза №8

Всякакви линии, които са намерили място в снимката ти, ще привлекат вниманието към най-важното от фотографията – теб! Можеш да се облегнеш на клон (или друг подобен предмет), както е показано на снимката, но недей да отпускаш цялото си тегло върху него. Тази поза е идеална и за портрети.

 

Поза №9

Ако не знаеш какво да правиш с ръцете си – не се притеснявай! Просто ги постави зад теб или в джобовете. Тази страхотна поза е и много лесна за изпълнение. И още един съвет – увери се, че в джобовете нямаш нищо друго, освен ръцете, иначе ще се издуят по неестествен начин.

 

Поза №10

Това е най-простата поза за портретна снимка! Снимка, заснета от този ъгъл, ще направи лицето ти по-слабо. И не забравяй да изправиш раменете и да повдигнеш брадичката.