Начало КЛЮКАРНИК Мариана Векилска с 5-цифрена заплата в Брюксел – ето с какво точно...

Мариана Векилска с 5-цифрена заплата в Брюксел – ето с какво точно си изкарва хляба там:

692
Сподели

Откакто заряза журналистиката и замина за Брюксел, малко се знаеше за това, с какво точно се занимава бившата водеща Мариана Векилска . Вече 9 месеца тя е в столицата на Белгия, но отказва да разкрие с какво замени журналистиката .

Данни от професионалната й визитка показват, че тя е част от Евроконтрол – европейска организация, която се занимава с безопасността на въздухоплаването.

Как Мариана е попаднала в структурата и дали притежава нужните квалификации да се грижи за стратегиите за планирането на управлението на европейското въздушно движение, не е ясно, но е факт, че постът й е сред най-апетитните.

Мариана Векилска

Тя е нещо като мениджър на отдела за работа с клиентите.

Бърза справка показва, че заплатата за позицията й е от порядъка на 3 до 6 хиляди евро, което ще рече, че само за месец тя може да прибира 12 хиляди родни лева.

Със сигурност това е повече от заплатата й в БТВ, където тя изкара 18 години. В Белгия звездата си е наела цяла луксозна къща, тъй като не си представяла да живее в апартамент. Отделно от това тя праща издръжка и за сина си Момчил, който след развода й с радиоводещия Симо Колев, остана да живее с баща си в София.

Към момента тя няма никакви намерения да се връща у нас, още повече, че се надява един ден да успее да се влее в политиката, предават от Ретро.