Начало ЗДРАВЕ Дойде и времето на една от най- здравословните напитки- гориво за тялото...

Дойде и времето на една от най- здравословните напитки- гориво за тялото и мозъка

146
Сподели

Работата на нашия мозък до голяма степен зависи от „горивото“, с което го снабдяваме. В състояние на пасивно мислене този важен орган изразходва до 10% от всички телесни ресурси.

И с интензивна интелектуална работа, съчетана със стрес – 30-40%! Ето защо е много важно да дадете на мозъка правилната храна, за да компенсирате енергийната нужда.

здравословен коктейл за мозъка

Днес редакцията ни ви предлага интересна комбинация от вкус и полза в много питателен коктейл с орех, който може да ви зареди с енергия за целия ден. Достатъчно е да се снабдите с чаша приятна напитка 2-3 пъти седмично и скоро ще забележите колко по-малко сте уморени, ще се изчисти мисълта ви и ще стане много по-лесно да решавате ежедневните задачи.

коктейл за подобряване на мозъчната функция

В състава си ментата е отлично болкоуспокояващо , успокояващо с леко диуретично средство. Нежно въздейства на стомашно-чревния тракт, облекчава подуването на корема и намалява киселинността на стомаха, премахва гаденето. Съвременните учени потвърдиха, че ментата активира мозъчното кръвообращение, успешно се бори с нервността и други последствия от липсата на сън.

напитка за стимулация на мозъка

В комбинация с орех ефектът и на двата компонента се засилва. В края на краищата е известно, че орехите са основната храна за мозъка , плодът дори наподобява полукълбото. Само 5 ядки на ден ви осигуряват дневна доза лецитин, което подобрява умствената дейност, повишава концентрацията и паметта . Ползите от орехите се дължат на наличието на всичко, от което човек се нуждае: като се започне от мазнини, протеини, соли, микроелементи и завършва с богат набор от витамини.

В ядките има мононенаситени мазнини, които се съдържат и в други здравословни храни, като например зехтин . Освен това растителните антиоксиданти се намират в ядките, така че продуктът е много важен за диетата ви, ако живеете в условия на замърсяване.

Орехово пюре- мозъчна напитка

Съставките

7 орехови ядки

5 листа мента

1,5 л. вода

мед на вкус

 

подготовка

Накиснете ядките от орех във вода, така че на сутринта те да активират полезните си вещества. На сутринта добавете набъбналите ядки и прясна мента в купата на блендера, налейте вода и добавете мед на вкус.

Смелете съставките на висока скорост до гладка текстура. Прецедете в чаша или изпийте веднага.

 

Коктейлът е естествена съкровищница от полезни елементи. Обилните количества желязо, йод, растителни протеини правят този продукт идеален за вегетарианци и последователи на здравословен начин на живот. Направете тази освежаваща и тонизираща напитка за закуска и веднага ще почувствате прилив на сила!