Начало ВКУСНО Снощи взех малко вода и брашно, и спретнах тези бързи питки-джобчета. Надуват...

Снощи взех малко вода и брашно, и спретнах тези бързи питки-джобчета. Надуват се пред очите в тигана, а после пълниш и хапваш:

697
Сподели

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Има рецепти, които са толкова простички, че чак не ти се вярва, като се получи нещо вкусно и ефектно. Тази е точно от тях! Тези вкусни и лесни питки-джобчета се правят буквално от вода и брашно, в тях няма и грам мая, а в тигана гледаш как се надуват пред очите ти .

Може да си ги напълните с каквото пожелаете – месо, сос, зеленчуци, а може и да ги хапвате вместо хляб.

Много приличат на вкус на домашните пърленки . Ето как се приготвят: Питки-джобчета Продукти:

350 гр.брашно + 10-20 гр. за поръсване

1 ч.л.сол

2 с.л.растително масло

200 мл топла вода

Приготвяне:

1. Пресейте брашно, добавете солта в горещата вода и разбъркайте. Изсипете горещата вода в брашното, добавете растителното масло. Омесете тестото, първо с лъжица, а след това с ръце. Покрийте тестото и го оставете да почива 20 минути.

2. Разделете тестото на 8 части, оформете топка от всяка, покрийте и оставете да почива 5-10 минути.

3. Добре поръсете работната повърхност с брашно или я намажете с растително масло, така че тестото да не залепва. Ако тестото се скъса или залепи, тогава при печене целият въздух ще излезе през тази дупка и кухината вътре няма да се получи. Разточете топката на питка с диаметър 16 см. Опитайте се да направите формата възможно най-кръгла, така че по време на печенето да се надигне по-добре, оформяйки джоб вътре.

4. Сложете питката на предварително загрят сух тиган, и изпечете от едната страна до златисто, обърнете, запечете отново до златисто. На този етап ще започне да се образува джобът. Обърнете хлебчето отново на страната, с която сте започнали, и ще видите как пред очите ви хлебчето се надува.

По този начин изпечете и другите питки.

Приятен апетит!