Начало ЗДРАВЕ Шест истини, които трябва да знаете, ако (не) искате да забременеете

Шест истини, които трябва да знаете, ако (не) искате да забременеете

240
Сподели

Слушате съветите на вашите приятелки и сами активно търсите данни как да забременеете? Многото информация може допълнително да ви разтревожи.

Някои от данните са митове, за които изобщо не мислим, но които все още са налице и могат да разсеят всяка жена, която иска да забременее.

Екип от експерти от водещия британски марка за бременност и плодородие Clearblue носи научно базирани изследвания на тази тема.

МИТ: Може да се забременее във всеки период през месечния цикъл

Истината е: За да можете да забременеете е необходимо да имате интимни отношения преди и по време на овулация. Най-плодородни дни са два до три дни преди и в самия ден на овулацията .

МИТ: менструалния цикъл трае 28 дни и всяка жена има овулация 14-ия ден от цикъла

ВЯРНО: Средният менструален цикъл трае 28 дни, но всяка жена е различна и дори при половината от тях варира седем дни или повече. Като се има предвид това, може и по-трудно да се определят плодородните дни.

МИТ: Чрез измерване на телесната температура може лесно да забременея

Истината е: Ако искате да забременеете, не е препоръчително да измервате вашата телесна температура. Тя се покачва след овулация, когато вече е късно за оплождане.

МИТ: Никога не съм използвала хормонални методи за контрацепция, така че лесно бих могла да забременея

Истината е: Само защото не сте използвали този вид контрацепция не означава, че сте с предимство.

На плодородието влияят и други фактори, а не само това.

МИТ: Лесно забременях с първото си дете, така че за следващото, не би трябвало да има проблем

ВЯРНО: Няма доказателства за това твърдение. Ще бъдете по-стари, може би ще имате по-малко време, дори и друг партньор. Ако имате по-малко от 35 години и се опитвате да забременеете повече от една година, говорете с Вашия лекар (6 месеца, ако имате над 35 години)

МИТ: Можете да забременеете, когато имате менструация

Истината е: Ако имате кратък менструален цикъл и по-обилно изтичане в началото, възможно е да сте проникнали в плодородните дни преди да приключи същия.

Експертите също така посочват, че е нормално интимните отношения в периода, когато искате наистина да забременеете, трябва да бъдат по-механични. Това чувство възниква при много двойки, което не означава, че нещо не е наред с връзката им.