Начало ВКУСНО Бързо тесто за пица – без мая, без яйца и мляко! Тънко,...

Бързо тесто за пица – без мая, без яйца и мляко! Тънко, плътно и хрупкаво!

342
Сподели

Когато гостите са на път да пристигнат, а в кухнята няма нищо,  ще  ви помогне рецепта за приготвяне на тесто за пица без мая.. Омесването му е доста просто, особено ако имате инструкции стъпка по стъпка.

След това трябва да наредите отгоре продуктите, които имате късмет да намерите в хладилника и просто да сложите всичко това във фурната.

Тесто за пица без мая

В това тесто няма бакпулвер, сода или мая, така че то става тънко и доста плътно, като пита хляб. Но пицата се възползва само от това, тъй като тънката торта не пречи да се насладите на вкуса на плънката отгоре.

СЪСТАВКИ

2 с.л. брашно

1/2 с.л. вода

3 супени лъжици.  растително масло

щипка сол

ГОТВЕНЕ

Пресейте брашното в дълбока купа.

Добавете вода постепенно. Налейте малко и опитайте да месите, ако е необходимо, добавете още. Добавете сол и олио. По-добре е да вземете зехтин, но също е подходящо слънчогледово масло. Омесете тестото.

Тесто за пица без маяПокрийте тестото  и оставете за 20-30 минути. През това време то ще стане по-еластично, лесно се разточва и няма да се разкъсва.

 След половин час тестото може да се разточи. От тези съставки можете да разточите тесто с дебелина 2-3 мм върху 1 лист за печене.

Бързото тесто за пица без мая трябва да се пече във фурната за 7-10 минути при температура 200 градуса. Подходящо е и за приготвяне на пица в тиган.

тесто за пица

Има много начини да се насладите на вкуса на хрупкавото тесто, с различни добавки отгоре.