Начало ЗДРАВЕ 10 симптома, предупреждаващи за високи нива на захар в организма!

10 симптома, предупреждаващи за високи нива на захар в организма!

445
Сподели

По това време е много важно да знаете за нивото на захар в кръвта, тъй като тя се проявява с определени симптоми, които ви помагат да разберете дали страдате.

Симптоми, които ви предупреждават за нивата на захарта

Рискът от неправилно хранене е много висок и не се основава само на наддаване на тегло или загуба на тегло.

Когато говорим за недохранване, това е важно, но не е съществено. Има и други неща, които вредят на тялото поради лошото хранене, като например кръвообращението и захарта в кръвта ни.

Това може да бъде много опасно, защото кръвта е това, което кара тялото ни да се движи, следователно ще споделим основните симптоми, които показват висока кръвна захар.

Уринираме много често и / или цяла нощ.  Започваме да имаме най-замъглено зрение.  Представяме много бавно заздравяване  . Постоянно имаме инфекции.  Чести стомашни проблеми  Умора или силна умора  Суха, сърбяща кожа  Прекомерен апетит  Прояви на нервни проблеми

Излишна мазнина в корема или необяснима наддаване на тегло

Важно е да проверите храната, която ядете. Ако консумирате много храни с много висок гликемичен индекс, кръвната ви захар ще се повиши.

Гликемичният индекс или GI показва количеството въглехидрати, които има дадена храна. Тези въглехидрати повишават кръвната захар.

Следователно, колкото по-висок е гликемичният индекс на храните, толкова по-голяма е вероятността от повишаване на кръвната захар. Този индекс може да варира от нула до сто.

Храни с GI от нула до 54 се считат за храни с ниско съдържание на въглехидрати и могат да се консумират ежедневно.

Това са тези, които повишават кръвната захар, като са най-често срещаният индикатор от нула до сто. Тези храни с GI от нула до петдесет и четири могат да се консумират безопасно и ежедневно:

Яйце: нула  Чаша хумус: шест  Чаша броколи: десет  Лук със среден размер: десет  Чаша ядки: петнадесет  Череши: двадесет и две  Чаша кашу: двадесет и две  Чаша кисело мляко: двадесет и три  Наденица: двадесет и осем  Ябълка със среден размер: тридесет и осем