Начало ЗДРАВЕ Метаболизмът ми беше тотално спрял, качвах от въздуха направо, но една приятелка...

Метаболизмът ми беше тотално спрял, качвах от въздуха направо, но една приятелка ми каза за тези 5 трика и стана чудо

240
Сподели

Понякога той е ленив и се налага да го стимулираме, ето как може да го направим

Добре, че съществува такова чудо като метаболизма , та да превръща всичко, което ядем в енергия, а не в мазнини. Но въпреки това понякога се налага допълнително да го стимулираме да си върши работата, пише аctualno.com.

Ето пет необичайни начина да го направим!

Яжте жълтък В жълтъка се съдържат много полезни вещества – линоловата киселина, арахидонова киселина и лецитин.

Двете киселини ускоряват обмяната на веществата, а лецитинът намалява нивото на холестерол. Не пийте алкохол на вечеря Казват, че в малки количества виното е изключително полезно, но дори чаша от него вечер ще забави химичните реакции в организма ти, а храната, която приемаш ще бъде складирана като резерв във вид на мазнини.

Пий гореща вода Колкото повече количество топла вода приемате, толкоз по-голяма е вероятността да з абързате метаболизма си. Студената вода излиза по-бързо от организма, а той няма нужда да бъде обезводнен. Има още нещо важно, което трябва да знаете – никога не стойте жадни, особено при физическо натоварване.

Люти чушки на помощ Колкото и да не ви се вярва всички видове люти чушки ще забързат метаболизма ви. Това се дължи на факта, че съдържат капсаицин – алкалоид, който унищожава злокачествените клетки и разтваря мазнините. Дъвчи дъвка Дъвченето на дъвка има своите здравословни преимущества.

Слюнката, която се отделя при дъвченето, е богата на ензими и може да подпомогне работата на стомаха и храносмилането. Трябва, разбира се, да не се прекалява. Също така дъвката да е задължително без захар.