Начало ЗА ДОМА 20 страхотни идеи за стилно подреждане на цветята у дома (снимки)

20 страхотни идеи за стилно подреждане на цветята у дома (снимки)

401
Сподели

У нас е пълно със саксии за цветя . Вече съм събрала цяла колекция от орхидеи, както и здравец и теменужки и какво ли още не.

А също и фикуси, хлорофитум,  дървото на парите, драцена и огромен брой любими кактуси от различни сортове и размери.

Всичко това, разбира се, е прекрасно, но с течение на времето подобна страст завладява все повече и повече домашно пространство.

Но когато мястото свърши на перваза на прозореца и масата, трябва да потърсите ново местообитание за зелените ви домашни любимци.

Решението на този въпрос беше намерено от съпруга ми, който намери много интересни варианти за рафтове за саксиите. Рафтове от този вид могат да бъдат закупени в магазините за мебели, но е много по-добре, ако се опитате да направите нещо подобно със собствените си ръце.

 

РАФТОВЕ ЗА ДОМА

Днес редакторите ни ще ви споделят селекция от ярки идеи за рафтове за цветя за дома. Ако обожавате цветята, тези опции е определено за вас!

За да определите в какви форми и пропорции да направите стойка за цветя, ще ви помогне план за местоположението на растенията в стаята. По принцип, за да спестят място, може да ги закачите по стените или използвате висящи рафтове за цветя .

За да създадете стелажи за цветя със собствените си ръце , можете да изберете и комбинирате голямо разнообразие от материали. Много често мнозина избират дърво или шперплат.

Многоместните модели стойки за цветя са наистина универсални! Можете да направите такива рафтове за цветя на стената, прозореца, пода.

Моля, обърнете внимание, че е препоръчително да не поставяте твърде тежки саксии върху монтирани модели. Рафтовете не могат да издържат на натоварването.

Ако считаме стойката за растения не просто като удобно закрепване, а като определен елемент от интериорния дизайн, тогава можете да подчертаете стила, да направите стаята по-удобна или дори напълно да промените познатата атмосфера на кухнята или хола.

Стойка за цветя, направена от вас, можете да поставите на всяко удобно място. В допълнение към стаята, тя може да бъде поставена на балкона или в банята. Добре е да го окачите в двора или на прозореца.

Ако поставите две полукръгли рафтове един до друг – получавате готовата композиция.

И ако таваните са ниски, по-добре е да се даде предпочитание на тесни вертикални рафтове. С тяхна помощ можете визуално да увеличите височината на стаята.

Ако решите сами да направите стойка, винаги можете да изберете правилната ширина и височина за всеки рафт.

Още две интересни опции!

Голямото разнообразие от етажни и стенни рафтове ще помогне на домакинята компактно да инсталира растения на правилното място. А необичайният дизайн на рафта за цветя ще внесе оригиналност и яркост в интериора.

Много домакини обичат да влачат различни кълнове у дома, но всяка уважаваща себе си жена трябва да знае правилата за грижа за домашните растения.

С тези идеи можете не само да превърнете дома си в оазис, заобиколен от зеленина , но и да направите ярък цветен акцент в интериора! Такива етажерки изглеждат стилни и много красиви.

 

Източник: За жената