Начало ЗА ДОМА 7 неща в дома ви, които показват лош вкус и кич, а...

7 неща в дома ви, които показват лош вкус и кич, а вие навярно дори и не предполагате (снимки)

716
Сподели

Случвало ли ви се е да отидете в къщата на някой и там да ви изглежда, че ремонтът е добър и всичко е ново, но все пак нещо не е наред. Човек усеща:

нещо в този интериор очевидно излишно. Дори и най-успешният ремонт може лесно да бъде съсипан от няколко неща, които би трябвало да са в кошчето отдавна.

Редакторите ни разказват какви 7 неща свидетелстват за лошия вкус на домакинята. По ваша преценка, разбира се, но препоръчваме да ги изхвърлите.

 

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН В МОДЕРЕН СТИЛ

Модният интериорен дизайн през 2020 г. предполага простота, естествени материали и минимализъм. Всякакви ексцесии са знак за лош вкус. Разбира се, на първо място, трябва да се съсредоточите върху желанията си и чак след това върху тенденциите. Въпреки това обръщането на внимание на съветите на дизайнерите все още си заслужава.

 

Изкуствени цветя.

Тези декорации имат място по-скоро на гробището, но не и в къща. Декорирането на къщата им беше модерно в края на миналия век. Сега те изглежда нелепо. Ясен знак за лош вкус. По-добре е да ги замените с живи растения, така ще бъде по-удобно.

Плакати и карикатури

Дизайнерите твърдят, че плакати и карикатури могат да се прощават само в стаята на младите хора. Хубаво е да споделяте хобитата си с други хора, в млада възраст това е разбираемо. Въпреки това, няма място за плакати или рисунки извън тийнейджърския живот. Това, което е позволено на младежта, не ез а възрастен.

Препарирани животни

Страшната мода за използването на препарирани животни в дома възникна във феодалното общество. Подобни предмети украсявали именията на благородниците, говорейки за техния статус и богатство. Сега плашилата говорят за пълна липса на вкус. Нашето общество вече е узряло за хуманното отношение към животните, но подобни декорации ни карат да се съмняваме.

Блясък и гланц

Блясък и гланц няма да направят интериора по-богат. Едно време бяха много актуални, но времето им отдавна отмина. Затова трябва да ги пуснете и да забравите с леко сърце. В немилост отлетяха и тапетите с брокати, пердета от мъниста

Всичко това създава допълнителен блясък и оскъпява интериора. Една къща може да има огледални повърхности, но в умерена степен. Винаги трябва да следвате основното правило – всичко трябва да е в умереност.

Пердета и завеси

Завесите с воали преди няколко години можеха да се нарекат индикатор за богатство. Сега многослойните пердета са напълно безполезни. Струва си да се каже, че завесите отдавна са загубили своята актуалност . По-модерните модели са на мода: щори, римски завеси или напълно отворени прозорци.

Мазилка 

Мнозина са любители на атрибутите на бароковия стил. Само сега е подходящо за музеи и галерии, но не и за апартамент. В обикновен дом, мазилката изглежда странно и нелепо. Особено в комбинация с лъскав тапет. Леянето с циментова замазка е напълно неподходящо за малки помещения, защото открадва пространството.

Можете да украсите мазилките на стените на голяма селска къща, допълвайки декорацията на стените с луксозни резбовани мебели и истинска камина. В такъв интериор тя ще бъде добре дошла. Но за малък апартамент трябва да изберете нещо по-скромно.

Спално бельо от различни комплекти.

Не е забранено комбинирането на части от различни комплекти. Често чаршафър от комплекта се износва по-рано. Не изхвърляйте покривката и калъфките за възглавници с него.  Просто трябва незабавно да закупите подобен, който да пасне цветово.

Също така признак на лош вкус може да се счита  твърде цветното спално бельо. Дизайнерите добавят сатенено бельо в този списък, без да се говори много. Като цяло, всичко, което изглежда „скъпо, богато“.

Знаете ли, най-важното е нещата в апартамента да ви правят щастливи. Ако плакат с групата на Кино или преперирана птица е скъп подарък за вас, тогава оставете без притеснение. Оставете гостите да мислят какво искат, ако на вас ви е уютно и удобно.

 

Източник: За жената