Начало ЗА ДОМА Те са абсолютно демоде- 7 грешки, които не бива да правите в...

Те са абсолютно демоде- 7 грешки, които не бива да правите в кухненското обзавеждане (снимки)

1241
Сподели

Кухнята е едно от най-уединените и уютни кътчета в апартамента. Именно там на закуска се събуждаме с чаша ароматно кафе и започваме деня в топъл семеен кръг.

Затова искате кухнята да е перфектна: светла, просторна и стилна. Ето защо, оборудвайки я, обмисляме всичко до най-малкия детайл.

Но, за съжаление в повечето случаи красивите решения не са практични и стилни. Ако в близко бъдеще планирате да промените нещо в кухнята си, вижте как не бива да го правите, за да не повторите най -често срещаните грешки .

 

Остарели кухни

Преди печатът на снимки върху фасадите на кухнята се смяташе за нещо оригинално и много стилно, но днес, когато минимализмът влезе в мода, дизайнерите съветват да се откаже от подобно начинание. Снимките на цветя, градове и плодове „остаряват“ вашата кухня .

Преди много години бар брояч с груба хромирана тръба изглеждаше истински показател за усещане за стил и просперитет на собствениците на апартамента.

Но с течение на времето собствениците на такива конструкции стигнаха до извода, че тръбата хваща окото ви твърде много и не добавя удобство, тъй като чашите там просто стоят в прах.

Бъдете изключително внимателни със стикери и шаблони . По принцип те не украсяват кухнята, а я скъсват и я правят неудобна.

Помислете внимателно какъв цвят да изберете за мебелите . Разбира се, винаги искате нещо ярко и необичайно. В този случай е по-добре да вземете цветни завеси в кухнята, ако не ви харесват – лесно може да ги подновите в даден момент, докато от скъпите прекалено натрапчиви мебели не е толкова лесно да се отървете

Колкото и уютна да ви се струва дървената кухня , определено не бива да я приемате като основа за вашия дизайн. С течение на времето модните тенденции се променят, опитайте се да се задълбочите в Интернет и потърсете някои модни решения или се консултирайте с дизайнери.

Тук можем да подчертаем три грешки наведнъж : мебели, които са твърде тъмни, заоблени ръбове (вълни) и непрактични рафтове. Разбира се, можете да използвате тъмни елементи в кухненския интериор, но те трябва да подчертават уюта и топлината на тази стая. Минимализмът и ясните линии са на мода сега, оставете вълни и арки на бабите и дядовците си. Плюс това, като вземете огледален плот, представете си как ще търкате чашата всеки ден, за да блести и да я миете от капчици мазнини.

 

Обърнете внимание на електрическите крушки, монтирани в мебелите. Днес те ще са идеални за подчертаване на бара в клуба, но няма да се впишат в добра красива кухня.

Надяваме се да не повтаряте подобни грешки и не само хладилникът, но и най-комфортната атмосфера ще ви привлекат в кухнята.

 

Източник: За жената