Начало ЗДРАВЕ Съпругата на Том Ханкс описа кошмарните странични ефекти на хлорохина – лекарството...

Съпругата на Том Ханкс описа кошмарните странични ефекти на хлорохина – лекарството против коронавирус

169
Сподели

В началото на март Том Ханкс и съпругата му, актрисата Рита Уилсън (която между другото е от български произход) обявиха в Туитър, че са диагностицирани с новия коронавирус и се намират в болница в Австралия.

След проведеното им там лечение двамата вече са излекувани, но спомените от преживяното продължават да отекват.

Рита Уилсън е приемала противомаларийното лекарство хлорохин по време на лечението си, но е получила странични ефекти .

Това призна самата тя в свое интервю пред Си Би Ес.

Медикаментът и по-слабо токсичното му производно хидроксихлорохин са възхвалявани от президента на САЩ Доналд Тръмп в борба срещу коронавируса, въпреки че още не са утвърдени като лечение за причиняваната от него COVID-19.

„Хората много говорят за това лекарство. Не съм сигурна дали при мен медикаментът е подействал или просто е дошло времето треската ми да премине. Тя наистина отмина, но хлорохинът има ужасни странични ефекти. Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, не можех да ходя, усещах мускулите си твърде слаби.

Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни с това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай“, заяви съпругата на Том Ханкс в предаването „Тази сутрин“. Уилсън е започнала да приема противомаларийния медикамент около деветия ден на лечението си, предава ДПА.

 

Източник:ПИК