Начало ЗА ДОМА Дайте мляко на краставиците и после ще се чудите къде да денете...

Дайте мляко на краставиците и после ще се чудите къде да денете реколтата! Хрупкави и супер вкусни:

416
Сподели

Мечтата на всеки градинар е да събере огромна реколта. А краставиците са сред най-отглежданите у нас зеленчуци – идеални са за салати, а зимата не минава без един рафт кисели краставички в килера!

Ето защо всеки уважаващ себе си производител трябва да знае няколко важни тайни за правилната грижа за лехите с краставици .

Днес ще ви разкрием едно специално средство за подхранване  – то ще помогне за ускоряване на растежа на краставиците, ще осигури голяма реколта и най-важното – ще даде на самите краставици отличен вкус.

Цялата тайна е в използването на малко… прясно мляко !

пръскане краставици

Как добавянето на мляко влияе положително на добива

Големият плюс е, че приготвянето на този млечен тор е много бързо, в допълнение, той не съдържа нищо вредно. Тоест, така храната ви няма да съдържа вредни съставки, а това е най-важното.

Ето как използването на млечния тор влия върху реколтата:

доставя всички необходими хранителни вещества за отглеждане на разсад и плододаващи храсти; предпазва краставиците от вредители. В крайна сметка млякото съдържа лактоза и се оказва, че нито един градински вредител не е в състояние да я усвои, така че гадинките просто няма да докоснат краставиците, хранени с мляко;

млечният разтвор, с който се пръскат листата, образува отличен защитен филм върху тях – един вид бариера срещу вредните микроорганизми. Освен това тор на основата на мляко ще позволи на краставиците да усвоят по-добре и по-пълно всички полезни вещества от почвата.

поливане краставици

Как се приготвя:

Няма нищо по-лесно – и това е третият плюс на този домашен тор:

1 литър мляко със съдържание на мазнини около 2 до 2,5 процента трябва да се разтвори в 5 литра топла вода;. Смесете хубаво всичко.

Около половин литър от готовата смес се излива на всеки храст.

Опитайте – ще бъдете много доволни от резултата!

 

Източник: За жената