Начало ЗДРАВЕ Най-важните условия да стопите вътрешните мазнини, които ви подуват

Най-важните условия да стопите вътрешните мазнини, които ви подуват

175
Сподели

Най-важните условия да стопите вътрешните мазнини, които ви подуват

Пийте вода!

Топла или по-близо до гореща.  Освен ако, разбира се, не искате метаболизмът ви да се ускори и да се отървете от излишната висцерална мазнина, за да отслабнете по-бързо.

Тялото се нуждае от вода за транспортиране и отделяне на продукти от гниене.

Няма да се уморя да повтарям:  класическата норма е чиста питейна вода по 30 мл на 1 кг от теглото ви на ден.  Цифрата може да се промени в по-голяма степен, ако човек води активен начин на живот или живее в регион с горещ климат.

И обратното, цифрата може да е по-ниска, ако начинът на живот е заседнал и районът на пребиваване е доста суров в климата (има обаче забележка: в студено време топлите напитки без захар са полезни).

Включете в диетата си храни, богати на Омега-3, Омега-6 и витамин С

Заедно тези елементи не само подобряват здравето на организма като цяло, но и спомагат за регулирането на метаболитните процеси. Според едно интересно проучване, проведено в продължение на 12 седмици на 3 групи хора на различна възраст, приемащи Омега-3 ускорен метаболизъм:

с 3,8% при младежта; с 5,4% при възрастни; с 14% при възрастни жени.

В допълнение, омега киселините дават усещане за ситост, а в комбинация с упражнения ускоряват растежа на мускулите и насърчават по-бързото разграждане на излишните мазнини.

Кои продукти съдържат много Омега-3:

Други ненаситени мастни киселини също са полезни.  По-специално Омега-6.

А витамин С, от своя страна, 30% ускорява премахването на излишните мазнини. Най-добрите източници на „аскорбинова киселина“: От този списък специално препоръчвам кучешка роза. Тя е не само рекордьор по съдържание на витамин С, но и го задържа много повече от киви, донесени отдалеч.

Обърната стойка

Много полезен за ускоряване на метаболизма и възстановяването като цяло. Висцералната мазнина ще мине много по-бързо, ако поне ден по-късно да застане за минута в позицията на „Бреза“.

„Бреза“ – 1 поза, която замества комплекса от аеробни упражнения

Именно тази поза засилва движението на кръвта през гръбначната артерия към тилната област. А това от своя страна стимулира работата на всички центрове на висцерална регулация в структурите на мозъка. В резултат на това функционирането на всички системи се подобрява. Освен това в положение „Бреза“ затягаме щитовидната жлеза с брадичката. И това има благоприятен ефект върху нейната работа, нормализира хормоналния фон, помага да се отървете от най-устойчивите мастни натрупвания по вътрешните органи.

Укрепване на мускулите на кората

Най-доброто упражнение за тях е редовен бар.  Изработена в правилната техника.

Заздравените мускули на кората помагат да се поддържат органите в правилното положение, както и да се облекчи натоварването на гръбначния стълб и да се подпомогне формирането на стойка.

Всичко това пряко влияе върху количеството висцерални мазнини. В крайна сметка, ако няма силни мускули, които да поддържат гръбначния стълб и органите, тогава какво остава за тялото? Във всеки случай тя ще се стреми да защити всички вътрешни системи. И го направете по друг наличен начин – да оставите настрана „вътрешната мазнина“ в големи количества.

Локално укрепване на метаболитните процеси в корема

Те включват упражнения и масаж за подобряване на кръвоснабдяването и метаболизма в корема. Знаете ли, че тялото консумира мазнини по-бързо в тези области, където се увеличава кръвообращението? Там всички процеси протичат ускорено. Най-простото от упражненията е любимото ми „Коте“. Обикновено завършвам това упражнение с „мост“ и след това давам гръб на почивка в „сгъвката“ (седнал на пода, краката изпънати напред, опитайте се да лежите на краката си изцяло, облегнал лице на пищяла).

„Коте“ помага да се направи гръбначният стълб по-гъвкав, подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт и ускорява разграждането на мазнините в корема. Масажът на корема също е много полезен.  Но! Не бих препоръчал да го правите сами. Или трябва да се научите да моделирате коремен масаж под ръководството на специалист. Най-сигурният начин е просто нежно да галите корема по часовниковата стрелка. Но, разбира се, масаж от специалист ще даде резултати много по-бързо.

Какъв е този вълшебен десети път?

Надявам се всички да разберат: само с едно „Коте“ или „план“ не можете да се отървете от вътрешната мазнина. В крайна сметка, за да ускорите метаболизма, трябва да се движите много повече. И най-добрият начин е да ходите!

На място, на улицата, „скрито ходене“ от Олена Пятибратова, на симулатора, на пода – навсякъде! С тояги (скандинавски) или просто с добро умерено темпо.

Ходенето е много по-безопасен вариант за физическа активност в сравнение с бягане и тренировки във фитнес залата.

Ходенето е безплатно, достъпно за абсолютно всички. Всичко, от което се нуждае, е лично желание. Обърнете внимание, че дори не пиша, че ходенето отнема време. Защото това, което човек наистина иска, той винаги ще намери дори няколко минути. Но всеки ден. И в идеалния случай – поне половин час на улицата.

И ако добавите към този ежедневен клек, ефектът ще се увеличи почти 2 пъти. Ще успеете ли да седнете толкова пъти, колкото сте на възраст?

Други интересни техники за избавяне от висцерални мазнини включват:

Содни бани

Може да напиша отделна статия за тях. Защото методът за вземане на такива вани е специален.

Опаковане с прилепнал филм.  По-добре е да ги комбинирате с упражнения и да не носите филм върху тялото повече от 30 минути.

Добавяне към диетата храни, които ускоряват метаболизма.  Това е предимно джинджифил, куркума и други подправки. Има обаче едно голямо „но“: според

Аюрведа приемът на продукти, които „възпаляват кръвта“, е противопоказан при хора с преобладаващ тип жлъчка (Пита). Такива хора обикновено са много темпераментни, импулсивни в движенията, податливи на акне, имат горещи ръце и парещи очи. Ако от друга страна имате хладна кожа и не сте склонни да се втурнете някъде с глава, тогава най-вероятно подправките и подправките ще са полезни.

Грижете се за здравето си!

 

Източник: За жената