Начало ВЕСТИ Извънредна новина за Братя Галеви, след 8 години най-после…

Извънредна новина за Братя Галеви, след 8 години най-после…

147
Сподели

Състав на Окръжния съд в Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество за 4,2 мил. лева , което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като „Братя Галеви“ и техните съпруги.

Процесът започна през 2012 год. и досега са проведени 39 съдебни заседания по делото.

На последното открито заседание съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов-Геле и Пламен Галев, известни като „Братя Галеви“, и техните съпруги. Предстои съдът да се произнесе с решение.

До 15 август т.г. всички страни по делото трябва да представят писмените си защити, след което се чака решението. В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и контакти, предава БНР.

Докато върви делото, имението на Галеви в дупнишкото с.Релисово се ползва от техни близки, които плащат данъци и консумативи. Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две – апелативен и върховен съд, което ще отнеме още време – дори години, коментират юристи.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на съответно 7 и 5 години затвор за ръководене на група за рекет. След присъдата напускат страната. Вече близо 8 години се появяват слухове къде са те сега, а и са нарицателно име за хора, които бягат зад граница от правосъдието.

 

Източник: Блиц