Начало КЛЮКАРНИК Перфектните прически за тънката коса, с които ще изглежда гъста и двойно...

Перфектните прически за тънката коса, с които ще изглежда гъста и двойно по-обемна (Снимки)

99
Сподели

За да оформите красиво тънката коса , трябва да знаете някои тайни, които ще ви помогнат да постигнете красива и успешна визия.

В крайна сметка фината коса се нуждае от добра грижа, така че по-лесно да се поддаде на стайлинг – бил той прост или сложен.

Важни съвети за тънка коса

Преди да започнете да правите стайлинг на тънка коса , трябва ясно да определите средствата за постоянна грижа за косата си.

стайлинг тънка коса

Грижа за тънката коса

Не мийте косата си твърде често, най-много веднъж на 3 дни. Ако косата е твърде мазна, тогава вместо класическия шампоан е по-добре да изберете суха. Сухият няма да дехидратира тънката коса толкова, колкото обикновения, следователно състоянието ѝ няма да се влоши.

Топлинна защита

Създаването на стайлинг на тънка коса просто не може без правилната термична защита. Топлинната защита ще ви позволи да създадете невидим за окото слой, който ще предпази косата от вредното въздействие на горещата температура.

Фиксиране с лак

В случая с тънката коса, при всеки стайлинг (прост или сложен) ще трябва да фиксирате косата с лак за коса, така че прическата да издържи много по-дълго.

боб на тънка коса

Най-добрите прически за тънка коса Прическа помпадур

плитка помпадур

Стайлингът включва френска плитка за средна и дълга коса, а за къса – повдигната с пяна или леко навита с маша коса. Тази прическа изглежда много креативна, индивидуална и по-добра от другите, подходящи за тънка коса.

прическа помпадур тънка коса

помпадур на къса коса

ефектна прическа помпадур

Спирали

Вместо плитки стилистите предлагат на жените с тънка коса да използват спирали (усукани кичури). Те са много прости за оформяне и с тяхна помощ се създава много добра визия, която може да се променя и всеки ден. Просто хванете кичур коса и го усучете около оста му (не много стегнато), след което фиксирайте в желаната прическа:

прическа за тънка коса

усукана плитка

ефектна прическа тънка коса

Освен това, когато прическата се разпусне, кичурите ще застанат на красиви естествени вълни и ще накарат тънката коса да изглежда визуално малко по-плътна и обемна.

кок на тънка коса

Прическа тип „кошница“

Плетенето на „кошница“ е един от най-точните начини да придобиете красива, женствена и привлекателна визия. Тънката коса не трябва да бъде сплетена в твърде стегнати плитки, така че „кошницата“ да изглежда обемна и романтична.

прическа кошница

Кошницата може да бъде направена от цялата коса или част от нея, в зависимост от дължината на косата, както и индивидуалните предпочитания. Може да сложите и допълнителна декорация с цветя или друг аксесоар за коса.

прическа тип кошница

красиво сплетена коса

Прическа „Шеги“

Както знаете, тънката коса е напълно лишена от обем, така че фризьорите препоръчват да обърнете внимание на успешните прически, които след това ще помогнат за улесняване на стайлинга. Тук най-подходящо е т.нар.

„шеги“ (от английски – накъсан, рошав). То ще даде визия на ентусиазъм, жизнерадост, а тънката коса ще направи визуално по-обемна, отколкото е в действителност.

прическа шеги

шеги каре

шеги до раменете

удължено шеги

шеги къса коса

Хлабава опашка

Ако имате дълга, тънка коса, тогава хлабавата опашка е точно това, от което се нуждаете. Тънката коса няма да бъде прекалено стегната с ластика, а по-скоро ще се чувства свободна, въпреки факта, че е оформена в кокетен стил.

хлабава опашка

хлабава плитка

хлабава опашка тънка коса

плитка тънка коса

романтична опашка

Безплатните опашки могат да съдържат допълнително тъкане на плитки (не стегнати), плитки, различни орнаменти и дори малка купчина. Всичко ще зависи от събитието, на което присъствате.

 

Източник: За жената