Начало КЛЮКАРНИК Известна миска окраде топкулинаря Иван Звездев!

Известна миска окраде топкулинаря Иван Звездев!

248
Сподели

Иван Звездев е български кулинар, който беше и дългогодишен водещ на телевизионните кулинарни предавания „Бон Апети“  и „В кухнята на Звездев“. Рецептите му са запазена марка.

Мис Вселена България 2015 Радост Тодорова беше обвинена в кражба и плагиатство от феновете си. Красавицата, която има собствен канал за видеа в социалните мрежи издекламирала едно към едно рецепта за козунак на топкулинаря Иван Звездев, представена по-рано в негово видео.

Радост обяви, че козунакът е по специална бабина рецепта и повтори същите съвети за маята в тестото, каквито и Звездев даде на своите фенове. „Явно тя и Звездев имат една и съща баба, защото не само рецептата, но и обяснението относно маята, съветите са 1:1“, написа вбесена потребителка в социалните мрежи.

Мис Северозапад начаса бе залята от гаври и епитети, че е „преписвачка“ и „крадла“. „Краде рецепти, пък после били на баба й, на чинка й, на тьотка й. Не само, че си присвояват чужд труд, но дори не се опитват да внесат нещо индивидуално в „рецептата“ в конкретния случай.

Дори и думите на Звездев е взела“, възмущава се друга фенка на топ кулинаря.  Радост подминава нападките. Пред България днес тя заяви, че не е откраднала нищо, а рецептите съвпадат, защото козунакът е много популярен сладкиш в България. И я клеветят хора, които не са постигнали особени успехи в живота.

„Нямам намерения да отвръщам на безпочвени нападки от хора без работа, които подклаждат и създават несъществуващи проблеми. Дано успеят да си оправят живота. Не познавам рецептите или творчеството на Иван Звездев, но не смятам, че той е създателят на традиционната българска рецепта за козунак“, избухна Радост.  Самият Звездев гледа на ситуацията благосклонно. „Да е живо и здраво момичето. Така е решила да „покаже“ на баба си козунака“, отговори е топ кулинарят.

 

Източник: За жената