Начало ЗДРАВЕ Премахване на мазолите лесно и естествено! Крачетата стават супер нежни!

Премахване на мазолите лесно и естествено! Крачетата стават супер нежни!

98
Сподели

Кожните мазоли /калуси/ обикновено се появяват на краката, но могат да се появяват и по други части на тялото. Отървете се от тях лесно и напълно естествено, използвайки това!

Появата на мазоли по краката може да се дължи на много причини. Сред тези причини е постоянното триене от използването на неподходящи обувки.

Препоръчва се да се премахнат мазолите веднага щом се появят, тъй като те могат да причинят кръвотечение или болка, като дават възможност за множество инфекции. Що се отнася до хората с диабет, е необходимо да се пази специална грижа при лечението на калуси, тъй като това може да доведе до опасна инфекция.

Сега ще ви покажем някои методи, за да премахнете и избегнете кожните мазоли.

Забравете за високи токове или други обувки, които причиняват дискомфорт. Ако ходите много, използвайте обувки, които са удобни и с по-голям размер от тези, които използвате често. Винаги носете със себе си чифт резервни обувки, които са удобни в случай, че се налага да ходите дълго.

Полагайте грижи за краката си постоянно, накиснете ги в топла вода на всеки 7 или 14 дни и ги омекотете с помощта на пемза. Не изваждайте и премахвайте мазолите с остри устройства, защото кожата, която е под тях е много деликатна и това може да доведе до инфекции.

Носете памучни чорапи, по този начин ще избегнете влагата и следователно появата на гъбичките. Независимо от сезона на годината, грижете се за краката си. Много хора го правят само през лятото. ПРИРОДНИ МЕТОДИ Първото средство за защита

Поставете краката в леген с топла вода и ги оставете да почиват там за 10 минути, след което ги изсушете и подгответе паста с малко вода и лъжица сода за хляб. След това поставете тази паста върху мазолите и внимателно преминете с пемза.

Второ лекарство

Добавете 4 супени лъжици лайка в един литър вода, кипнете, махнете от котлона и изчакайте да се охлади.  След това накиснете краката си в нея. Лайка омекотява кожата и намалява дискомфорта.

Трето средство за защита

Нарежете лимони на филийки и ги поставете върху областта на мазолите. Оставете ги на краката си цяла нощ с превръзка и ще видите резултатите.

 

Източник: За жената