Начало ЗДРАВЕ Продукти, които ускоряват отслабването в коремната област

Продукти, които ускоряват отслабването в коремната област

63
Сподели

Предлагаме ви списък с продукти, които ще помогнат да ускорите метаболитните процеси, да наситите максимално и няма да навредите на фигурата.

7 продукта, които ускоряват метаболизма

Как да ускорите метаболизма – на първо място обикновената питейна вода. Много е важно да се спазва режим на пиене, за да се поддържа бърз метаболизъм в организма.

Пуешко и пилешко месо

Диетичното месо, което съдържа голямо количество протеини, стимулира подобряването на метаболитните процеси.

Например, изядена пилешка гърда, съдържаща 300 калории, ще даде 210 от тях на енергийните разходи на организма, а останалите 70 ще отидат за нейното усвояване. Просто казано, ще забравите за глада за дълго време и ще бъдете пълни с енергия, без последствия за фигурата.

Млечни продукти

За да подобрите метаболизма, трябва да се грижите за мускулната маса. Добавете нискомаслени млечни продукти към диетата си – източници на калций и витамин D, които са от съществено значение за здравето на костите и мускулите.

Пълнозърнести храни

Тялото изгаря два пъти повече калории, когато яде храни, богати на фибри. Много по-полезно е да ядете кафяв ориз или неосолен овес от преработените зърнени храни.

Чай студен или горещ зелен чай ускорява метаболизма почти веднага. Той съдържа мощен антиоксидант, известен с терапевтичния си потенциал.

Елда и леща

Недостигът на желязо в организма води до инхибиране на метаболитните процеси, както и до развитие на анемия. Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на тези ценни вещества, елдата и лещата ще ви помогна

 

Източник: За жената